HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Ocak 2024 Perşembe Saat: 16:49

Fed toplantısında faiz indirimleri masaya geldi!

Fed Tutanaklarına Göre: Faiz İndirimi Tartışmaları ve Enflasyon Endişeleri
Fed toplantısında faiz indirimleri masaya geldi!

Federal Rezerv'in (Fed) Aralık ayındaki toplantı tutanakları, yetkililerin faiz oranlarını düşürme olasılığını gündeme getirdiğini ortaya koydu. Tutanaklara göre, 2023'ün son toplantısında Fed yetkilileri, Aralık ayında faiz indirimini değerlendirdi ve faiz artışlarının sona ereceği sinyalini verdi.

Fed'in Aralık ayında yayımlanan ekonomik tahminleri, Mart 2022'de başlatılan tarihi enflasyon düşürme kampanyasının ardından bu yıl faiz indirimi yapılmasının beklendiğini gösterdi. Ancak, enflasyonun Fed'in tercih ettiği gösterge olan Kişisel Tüketim Harcamaları fiyat endeksi ile ölçülen yüzde 3'ün altında seyrettiği ve önceki yaz aylarında ulaşılan yüksek seviyelerin altında olduğu belirtildi.

Tutanaklara göre, bazı yetkililer Aralık toplantısında enflasyona yönelik yukarı yönlü risklere karşı temkinli bir duruş sergiledi. Ayrıca, Fed'in temel faiz oranının bu sıkılaştırma döngüsü için muhtemelen zirvede veya zirveye yakın olduğu yönünde genel bir görüş birliği sağlandı.

Bu gelişmeler, Fed'in politika yapıcılarının ekonomik koşulları değerlendirirken dikkatli bir şekilde enflasyon ve faiz oranları arasında denge kurma çabalarını yansıtıyor. Gelişmeler, küresel ekonomik durumu ve finansal piyasalardaki dalgalanmaları göz önünde bulundurarak Fed'in politika stratejilerini şekillendirme sürecini anlamak adına önemli bir pencere sunmaktadır.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Fed, toplantısında, faiz, indirimleri, masaya, geldi!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler