HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
31 Aralık 2023 Pazar Saat: 15:01

MEMUR MAAŞ ZAMMI İÇİN GÖZLER 3 OCAK'TA

Aralık ayı enflasyonuyla birlikte artış oranları belli olacak.
MEMUR MAAŞ ZAMMI İÇİN GÖZLER 3 OCAK'TA

Aralık ayı enflasyonuyla birlikte artış oranları belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak.

Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuzdan kasıma kadar olan dönemde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış gerçekleşti. Bu durum, 5 aylık zam oranı olan yüzde 6'yı aştı ve enflasyon farkı ortaya çıktı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2024-2025 dönemine ilişkin kararına göre, belirlenen yüzde 15'lik zam oranına ek olarak 2024'ün ilk altı ayı için enflasyon farkı oranında zam yapılacak.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı maaşlarını alacaklar.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'e göre, şu anki 5 aylık TÜFE oranı yüzde 33,66. Bu duruma göre memur ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 45, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışları ise yüzde 33,66 olarak öngörülüyor.

Orta vadeli programa göre, eğer yüzde 65 TÜFE oranı gerçekleşirse, aralık ayı ile birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarının yüzde 50'ye yakın olması bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklilerinde ise yüzde 38'e yakın bir artış öngörülüyor.

Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artışlar, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etki edecek.

Aralık ayı enflasyonuyla ilgili beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 oldu.

 

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : MEMUR, MAAŞ, ZAMMI, İÇİN, GÖZLER, 3, OCAK'TA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler