- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
MEMUR MAAŞ ZAMMI İÇİN GÖZLER 3 OCAK'TA
Aralık ayı enflasyonuyla birlikte artış oranları belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak.
Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre yüzde 3,28 artarken, temmuzdan kasıma kadar olan dönemde tüketici fiyatlarında yüzde 33,66 artış gerçekleşti. Bu durum, 5 aylık zam oranı olan yüzde 6'yı aştı ve enflasyon farkı ortaya çıktı.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2024-2025 dönemine ilişkin kararına göre, belirlenen yüzde 15'lik zam oranına ek olarak 2024'ün ilk altı ayı için enflasyon farkı oranında zam yapılacak.
Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı maaşlarını alacaklar.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'e göre, şu anki 5 aylık TÜFE oranı yüzde 33,66. Bu duruma göre memur ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 45, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışları ise yüzde 33,66 olarak öngörülüyor.
Orta vadeli programa göre, eğer yüzde 65 TÜFE oranı gerçekleşirse, aralık ayı ile birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarının yüzde 50'ye yakın olması bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklilerinde ise yüzde 38'e yakın bir artış öngörülüyor.
Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artışlar, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etki edecek.
Aralık ayı enflasyonuyla ilgili beklenti anketine göre, söz konusu ay için enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 oldu.
HABER MERKEZİ





