HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Aralık 2023 Cuma Saat: 17:25

Kira sözleşmesinde yeni dönem: E-kontrat sistemi

E-Kontrat Uygulamasıyla Ev Sahibi-Kiracı Anlaşmazlıklarına Son Veriliyor.
Kira sözleşmesinde yeni dönem: E-kontrat sistemi

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarını önlemek ve daha şeffaf bir kira süreci sağlamak amacıyla Bakanlık tarafından e-kontrat uygulaması devreye alınıyor. İşte detaylar:

Son dönemde yaşanan ev sahibi-kiracı kavgalarının önemli bir sebebi olan fiyat anlaşmazlıklarına çözüm getirilmesi amacıyla e-kontrat uygulaması hayata geçirilecek. Bu uygulama sayesinde taraflar, kira anlaşmalarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Eski nesil kira kontratlarına veda edilecek ve yerine e-kontratlar kullanılacak. Bu düzenleme ile ev sahipleri ile kiracıların hakları daha etkili bir şekilde korunacak, sözleşme şartlarına uyulup uyulmadığı daha net bir şekilde takip edilebilecek.

E-kontrat sistemi sadece anlaşmazlıkları önlemekle kalmayacak, aynı zamanda kiralık dairelerin fiyatlarını da haritalandıracak. Böylece herhangi bir bölgedeki kira fiyatları resmi kaynaklar üzerinden erişilebilir hale gelecek, ev sahipleri ve kiracılar daha şeffaf bir şekilde bilgi alabilecek.

Bu adım, kira pazarında yaşanan belirsizlikleri ve anlaşmazlıkları azaltmayı hedefleyerek, hem ev sahipleri hem de kiracılar için daha adil bir kira süreci oluşturmayı amaçlıyor.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Kira, sözleşmesinde, yeni, dönem:, E-kontrat, sistemi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler