HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Aralık 2023 Pazar Saat: 09:39

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE YATIYOR! TARİHLER BELLİ OLDU

Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye Ödemesi İçin Takvim Belli Oldu...
ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE YATIYOR! TARİHLER BELLİ OLDU

Çalışan emeklilere yapılacak 5000 TL ikramiye ödemesi için takvim netleşti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK), Bağ-Kur ve emekli sandığı ile dul yetimler de dahil olmak üzere bütün hak sahiplerine yönelik ikramiye ödemesi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçen kanun teklifiyle hayata geçirilecek.

Ek emekli ikramiyesini düzenleyen kanun teklifi, 86 maddelik torba yasaya eklenerek Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı. Çalışan emeklilere 5000 TL tutarındaki Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi, torba teklifin bir parçası olarak değerlendirildi.

Bütçe görüşmeleri kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda torba kanun teklifi için görüşmelere ara verildi. Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinin 25 Aralık tarihine kadar tamamlanması planlanıyor. Torba yasa teklifinin 26-28 Aralık tarihleri arasında Meclis'ten geçmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Çalışan emeklilere yapılacak ikramiye ödemesi için Bakan Işıkhan, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ödemelerin iki gün içinde başlatılacağını ifade etti. Bu kapsamda, emeklilerin ödemelerini alacakları tarih, kanunun yürürlüğe girmesinin hemen ardından başlamış olacak.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler