HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 15:40

“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ KURTARDIK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşmalarını sürdürüyor.
“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ KURTARDIK”

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının düzenlediği “Anılarda ve Gelecekte Ordu” adlı söyleşi programına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, burada yaptığı konuşmada Ordu’nun zengin potansiyele sahip olduğunu ve bu zenginliklerin iyi değerlendirilmesi ile daha da kalkınacağını söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşmalarını sürdürüyor. Son olarak Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret eden Başkan Güler, burada düzenlenen “Anılarda ve Gelecekte Ordu” adlı söyleşi programına katıldı.
OSMMMO binasında düzenlenen programın konuğu olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, geçmişten bugüne deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Hayata geçirilen yatırımlar ve hazırlanan projelerle Ordu’nun çok daha kalkınacağı teması üzerine duran Başkan Güler, bu alanda yapılacak çalışmaları anlattı.
“ORDU’NUN GELECEĞİNİ ÇOK İYİ GÖRÜYORUM”
Ordu’nun geleceğini çok iyi gördüğünü ifade eden Başkan Güler, tüm zenginliklere sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.
Fındık başta olmak üzere var olan zenginliklerin daha iyi kullanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Güler, şöyle konuştu:
“Ordu'nun geleceğini çok iyi görüyorum. Müthiş bir zenginliği var ama birçoğumuz bu zenginliğin farkında değiliz. Topraklarımız çok bereketli. Ama sadece bir ay fındık topluyoruz, 11 ay boş kalıyor. Bu müthiş bir zenginlik. Burada her şey yapılabilir. İkinci, üçüncü ürün alınabilir. Bir diğer taraftan fındığın hakkını vermemiz gerekiyor. Bizim yabancı bir firma ile ilgili çalışmalarımız var. Rekabet Kuruluna başvurduk. Fiyatta revize yaşandı. İlk defa fiyat revize edildi. Ordu'ya geldiler ve 5 saat görüştük. Benim asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu. Fındığın önünde durmazsak diğer iller bizi geçebilir. Samsun bu konuda ön plana çıkıyor. Orada şu an tütün ve pirincin yerine fındık dikiliyor. Maliyetleri düşük. Altına ağ sererek toplanıyor. Biz hala eski usullerle gidiyoruz. Bizim 200 yıldır fındıktaki tek yeniliğimiz patoz. 200 yıldır fındıkla uğraşıyoruz sadece patozu kullanıyoruz. Patozdan başka yeniliğimiz yok. Bu duruma gelecek vurgusu için de dikkat çekmek istiyorum. Çünkü fındık bizim her şeyimiz. Fındıktan katma değerli ürünlere gitmemiz gerekiyor. Fındık kabuğundan aktif karbon ve çikolata üretimi gibi. Bu çok önemli”
“ORDU ÇOK BÜYÜK BİR KALKINMA MERKEZİ OLABİLİR”
Ordu’nun Karadeniz’in en önemli limanlarından bir tanesi olması için de çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Güler, her alanda öncü olmak istediklerine dikkat çekti.
Ticarette ve turizmde limanların ön plana çıkacağını söyleyen Başkan Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ukrayna-Rusya Savaşı bittiğinde burası çok büyük bir kalkınma merkezi olabilir. Ukrayna ve Rusya'nın tüm lojistiği buradan olabilir. Tam karşımızda kalıyorlar. Ünye Limanı dahil bunlar yapılabilir. Bir diğer taraftan Altınordu rıhtımını 150 metre uzatacağız. Oraya kruvaziyer gemilerinin gelmesini sağlayacağız. İhalesini yaptık. Onu yaptığımızda da turistik açıdan da Ordu çok büyük değer kazanabilir. Turizme çok ağırlık vermemiz lazım. Turizme ağırlık verdiğimiz zaman onların yeme ve içmesi hususunda tarıma ağırlık vermemiz lazım. Burası ayrıca çok iyi bir sağlık merkezi olabilir. Sağlık turizmi açısından da çok iyi yer olabilir. Çok iyi hastanelerimiz var”
“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ KURTARDIK”
Kirazlimanı’nda yer alan blokların yıkımına da değinen Başkan Güler, bu çalışmanın şehrin geleceği için önem arz ettiğine vurgu yaptı.
Emsal teşkil edecek bir durumun önüne geçtiklerini belirten Başkan Güler, şunları söyledi:
“Kirazlimanı'nda 3 bloğu yıktık. Aslında o 4 bloktu. Orası çok önemli bir hareketti. Sadece o binanın kalması değil, o bina emsal teşkil etti. Onu yapmasaydık, bana diyeceklerdi ki ‘sen buna izin verdin, devam ettin, biz de yapacağız’ deselerdi 25-30 katlı binalar olacaktı ve denizi kaybedecektik, denizi kapatacaktık. Bunları önlemiş olduk”
“ORDU’NUN EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN BİRİ GÖNDELİÇ OLACAK”
Kabadüz ve Mesudiye ilçeleri sınırlarında bulunan Göndeliç’e yapmayı planladıkları kayak merkezi içinde katılımcılara bilgi veren Başkan Güler, projenin Ordu’nun en önemli projelerinden bir tanesi olacağını vurguladı.
Başkan Güler, “Daha önceleri kışı kullanmıyorduk. Artık kışı kullanmaya başladık. Gelecekte Ordu’nun en büyük projelerinden bir tanesi, Çambaşı'ndan sonra Göndeliç'e yapacağımız Kayak Merkezi olacak. Göndeliç, Çambaşı'ndan 30 kat daha büyük bir yer olacak. Şu anda Çambaşı'na giden 4 bin kişi günübirlik orada kalabiliyor. Göndeliç'te bu sayı 70 bin olacak. Burası aynı zamanda denize en yakın Kayak Merkezi olma özelliği taşıyor. Bu çok büyük bir zenginlik”
“DOĞAL AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”
Doğal afetler konusunda hazırlıklı olunması gerekliliğini de gündeme getiren Başkan Güler, Ordu’nun dereler üzerine kurulduğunu hatırlattı.
Deprem riskine de değinen ve şehirde inşa edilecek olan otoparkları sığınak olarak planladıklarını aktaran Başkan Güler, şunları kaydetti:
“Şu anda binalarımızın yüzde 70'inde deprem riski var. Bu konuda çok dikkatli olmamız lazım. Öte yandan ordu 14 dere üzerine kurulmuş bir yer. Buraların 2 tanesi açık, 12 tanesi kapalı. Fatsa ve Ünye’de aynı durum söz konusu. Ordu aslında 14 değil, 64 tane derecik üzerine kurulmuş. Onun için sel riski açısından da önemli. Bu şehrin bu yönde bir dezavantajı da var. Bunlara iyi bakmamız lazım, iyi analiz etmemiz lazım. Şu an otopark olarak yaptığımız yerleri aynı zamanda bir sığınak olarak düşünüyoruz. Daha doğrusu bir sığınak şekline çeviriyoruz. Ortada sığınak yok. Onun için tuvalet, su vs. gibi bir tasarımımız söz konusu. Bunları da özellikle düşünüyoruz.”
Program, soru cevap bölümünün ardından Oda Başkanı M. Ender Sönmez’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e hediye taktim etmesi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.
Öte yandan programa, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, oda yönetim kurulu, oda kurul- komisyon başkanları ve üyeleri ile meslek mensupları ve stajyerler katıldı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler