HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 13:11

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! AKARYAKITTA TABELA DEĞİŞİYOR

Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatı 1 lira 34 kuruş düşecek ve litre başına 36 lira seviyelerine gerileyecek.
ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! AKARYAKITTA TABELA DEĞİŞİYOR

Son 5 aydır petrol fiyatları dip seviyelerde seyrettiği için akaryakıtta beklenen bir indirim mevcut. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatı 1 lira 34 kuruş düşecek ve litre başına 36 lira seviyelerine gerileyecek.

Ekim ayında İsrail-Hamas çatışmalarının başlamasıyla brent petrol fiyatları 95 dolara kadar çıkmıştı. Ancak şu anda petrol fiyatları 76-77 dolar aralığında seyrediyor ve bu son 5 ayın en düşük seviyeleri olarak kaydediliyor. Bu durum akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyor ve motorin fiyatı bu gece yarısından itibaren litre başına 1 lira 34 kuruş ucuzlayacak.

SEÇİM SONRASI FİYAT 2 KATINA ÇIKTI

Yeni fiyatlar şu şekilde olacak: İstanbul'da motorin litre fiyatı 36 lira 30 kuruş olacakken, Ankara'da 36 lira 91 kuruş ve İzmir'de ise 37 lira 12 kuruş olacak.

Seçimlerden önce, Mayıs ayında benzin litre fiyatı 19 lira seviyelerindeyken motorin litre fiyatı 18 lira seviyelerindeydi. Ancak seçim sonrası, akaryakıt fiyatları neredeyse 2 katına çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları belirlenirken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenir ve ardından KDV hariç rafineri satış fiyatı belirlenir. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibi ile belirlenir. Bu veriler, belirli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatını oluşturur.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler