HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Kasım 2023 Perşembe Saat: 10:31

FINDIĞIN KİLOSU ZİNCİR MARKETLERDE 149 LİRA

Serbest piyasada ortalama 92 lira seviyesinde olan fındık fiyatlarına karşın, zincir marketlerde bu fiyatın 149 liraya çıktığı görüntülendi.
FINDIĞIN KİLOSU ZİNCİR MARKETLERDE 149 LİRA

Fındık fiyatlarının son zamanlarda durağan ilerlemesinin ardından üreticiler, zincir marketlerdeki yüksek fiyatların serbest piyasadaki değerle uyumsuz olduğunu dile getirmeye başladı.

Son aylarda market raflarındaki fındık fiyatlarının 109 liradan başlayarak hızla yükselmesi, üreticilerin tepkisine neden oldu. Fındık üreticileri, tüccar ile market arasındaki 57 liralık fiyat farkını sorgulayarak, "Fındık üreticide değer kazanmıyor, ancak market raflarında büyük bir fiyat artışı yaşanıyor. Bu nasıl bir denge?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Bazı üreticilerde “Tüccarda fındık 1 lira 1 lira yükselirken marketlerde 40 lira birden yükseldi. Fındık üreticideyken para etmiyor. Üreticiden çıkıyor, para kazanıyor. Bunu birileri izah etsin, nasıl oluyor” diyerek duruma tepki gösterdi.

Fındık sektöründeki fiyat farklılıkları, üreticilerin gelirlerini olumsuz etkilerken, sektör paydaşları arasındaki bu uçurumun çözümü konusunda çağrılar yapılmaya devam ediyor.




Anahtar Kelimeler : FINDIĞIN, KİLOSU, ZİNCİR, MARKETLERDE, 149, LİRA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler