HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Kasım 2023 Cuma Saat: 12:55

KASIM İNDİRİMLERİNDE KREDİ KARTI REKORU!

Nakde sıkışan vatandaşlar, artan maliyetlerle başa çıkabilmek adına kredi kartlarına yüklenmeye başladılar.
KASIM İNDİRİMLERİNDE KREDİ KARTI REKORU!

Nakde sıkışan vatandaşlar, artan maliyetlerle başa çıkabilmek adına kredi kartlarına yüklenmeye başladılar. Özellikle 17 Kasım haftasında, giyimden elektroniğe kadar birçok sektörde yapılan indirim kampanyalarının etkisiyle internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde önemli bir artış yaşandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan "Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı" verilerine göre, 17 Kasım ile sona eren haftada yeni bir rekor kaydedildi. Bu artışlarda, kasım ayındaki indirim kampanyalarının etkisinin belirleyici olduğu vurgulandı.

'KASIM KAMPANYALARI' REKOR KIRDIRDI

Verilere göre, artışlar genel anlamda birçok alanda görülürken, en belirgin haftalık artışlar giyim, elektrik-elektronik, market-AVM, mobilya-dekorasyon ve akaryakıt harcamaları gruplarında yaşandı. Az sayıda harcaması artan alt gruplar arasında ise havayolları harcamaları öne çıktı.

HAFTALIK 8 MİLYAR TL'LİK ARTIŞ

Bu dönemdeki değişime, vergi ve BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) ödemelerinin 5,1 milyar TL artışla pozitif etkide bulunduğu gözlemlendi. Ayrıca, internet üzerinden yapılan harcamalar verisi, dijital pazaryerlerindeki kampanyaların etkisine işaret etti.

17 Kasım haftasında internet üzerinden yapılan alışverişlerde, haftalık 8 milyar TL'lik bir artış kaydedildi. Bu artışla birlikte, söz konusu dönemde internet üzerinden yapılan harcamaların toplamı 61,3 milyar TL'ye yükseldi. Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin hesaplamalarına göre, internet harcamalarını içeren, vergi ve BES ödemeleri hariç tutularak yapılan toplam alışverişin son 4 haftalık ortalamasının yıllık değişimi, yüzde 110'lık bir artışla yavaşlamasını sonlandırarak yeniden artışa geçti.




Anahtar Kelimeler : KASIM, İNDİRİMLERİNDE, KREDİ, KARTI, REKORU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler