HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 09:11

ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacağını açıkladı.
ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacağını açıkladı. Işıkhan "Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz" dedi.

Yüksek enflasyon nedeniyle bu yıl temmuzda ara zam yapılan asgari ücrete önümüzdeki yıl tek zam yapılacak. Mart ayında yerel seçimin geride kalmasıyla, memur ve işçi maaşlarına 'refah payı' artışına da son verileceği konuşulurken, bu konudaki en somut açıklamalardan biri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi.

Dünkü kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Işıkhan, mevzuat gereği yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'ta belli olacağını söyledi. Önümüzdeki yıl asgari ücrete temmuzda ara zam yapılmayacağı sinyalini veren Işıkhan, şu açıklamayı yaptı:

"Asgari ücret görüşmeleri aralık ayı içerisinde başlayacak. 31 Aralık itibariyle de kararın Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor. Dolayısıyla geçen temmuz ayında yaptığımız gibi olacak. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz."




Anahtar Kelimeler : ASGARİ, ÜCRET, ZAMMI, AÇIKLAMASI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler