HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Kasım 2023 Perşembe Saat: 22:50

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, “Refah payı %10 oranı eklenirse ve kök aylıklara göre zam yapılırsa; 4500 TL kök aylığı olan birinin zamlı maaşı 6750 TL olur ve yine 7500 TL’nin altında kalır” dedi.
EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

SGK  Uzmanı Özgür Erdursun, “Refah payı  %10 oranı eklenirse ve kök aylıklara göre zam yapılırsa; 4500 TL kök aylığı olan birinin zamlı maaşı 6750 TL olur ve yine 7500 TL’nin altında kalır” dedi.

Erdursun, bu durumda 7500 TL ’nin 10 bin TL’ ye tamamlanacağını açıklayarak, bu zamların emeklileri mutlu etmeyeceğini ve “Maaş zamlarının ardından 7500TL olanların aylıkları 10bin TL’ye tamamlanırsa bu kişilere yapılan zam  %125 olur ancak 7500’den fazla maaş alacaklara da %40 zam yapılırsa, daha çok en düşük emekli aylığı alanların sayısını arttırılmış olur, bu da  yoksul sayısının daha çok artmasına neden olur” dedi.

İNTİBAK YASASI BEKLEYENLERE KÖTÜ HABER VERDİ


Katıldığı bir programda, “Bu durumda intibak yasası gerçekleşmeyecek mi? sorusu üzerine Erdursun, “Ben hükümetin intibaka yaklaşacağını düşünmüyorum ancak çözüm intibakta” yanıtını verdi.

Asgari ücrete yapılacak zamların tasarruf amacıyla devlet tarafından alınan bir kararla yılda bir defaya indirilebileceğini düşünmediğini ifade eden  Erdursun, “Enflasyon düşerse asgari ücret zamları yılda bir kez yapılabilir” açıklamasını yaptı.

Asgari ücret zammını %50 ‘nin üzerinde bekleyen Erdursun, zam sonrası asgari ücretin 17.103 TL olabileceğini belirtti.

Bu şekilde zam planlanması yapılırsa asgari ücret ve emekli aylıkları arasında farkın çok açılacağının altını çizen Erdursun, Bir ülkede refah düzeyi artmış ise o ülkede  asgari ücretli çalışan sayısı azalır.’ ifadelerini kullandı.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : EN, DÜŞÜK, EMEKLİ, AYLIĞI, NE, KADAR, OLACAK?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler