HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Kasım 2023 Perşembe Saat: 22:12

SGK UZMANINDAN MAAŞ BEKLENTİSİ

SGK uzmanı Özgür Erdursun, en düşük memur maaşının ne kadar olacağını açıkladı ve 2024 yılı asgari ücret rakamını duyurdu.
SGK UZMANINDAN MAAŞ BEKLENTİSİ

Asgari ücretle çalışanlar, memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerin gözü 2024 ocak ayında ne kadar zam alacalarını merak ediyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, en düşük memur maaşının ne kadar olacağını açıkladı ve 2024 yılı asgari ücret rakamını duyurdu.

Yaklaşık 16 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren yeni yıl zamlarına sayılı günler kaldı. Ocak ayında TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranının ardından zamlar kesinleşecek ve emekli aylıkları 6 aylık enflasyon farkı oranında artacağı belirtildi.

Beklentiler emekli maaş zamlarının %50’nin üzerinde olması yönünde, böylelikle 10 bin TL’nin üzerinde emekli maaşı almayı düşünen emeklilerin beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini MedyaTava TV’nin yayınına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, açıklayarak; Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefine göre yorum yapılabileceğinin altını çizdi.

Enflasyon oranının %68 ön görüldüğünü yani ilk 6 aylık dönemde %19,77 olan enflasyon oranına göre,  son 6 aylık dönemde enflasyonun %40 olması gerektiğini, bu nedenle SSK VE BAĞKUR emeklilerine %40 oranında, devlet memurlarına ve devlet memuru emeklilerine ise, toplu sözleşmeyle kendilerine verilen %6 düşürülerek, 2024 toplu sözleşmeyle hak ettikleri %15 de eklenip, %49 oranında  zam yapılabileceğini açıkladı.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : SGK, UZMANINDAN, MAAŞ, BEKLENTİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler