HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Kasım 2023 Pazartesi Saat: 15:42

FERRERO FINDIK BAHÇESİ PLANINDAN VAZGEÇTİ

Ferrero Group, Avustralya'daki büyük fındık bahçesi projesi planından vazgeçti. Fındık bahçesi, Avustralya, Narrandera yakınlarındaki 2665,71 hektarlık Dellapool toplama alanı üzerine kurulacaktı.
FERRERO FINDIK BAHÇESİ PLANINDAN VAZGEÇTİ

2013 yılında Ferrero Grubu, Dellapool ve Arrambee isimli iki büyük patates çiftliğini satın aldı. 2018 yılına kadar 1 milyon fındık ağacının dikilmesi planlayan şirket, 2022 yılına kadar NSW operasyonlarından 5000 ton fındık hasat etmeyi hedefliyordu.

Ancak fındık yetiştiriciliğinin zorlu bir süreç gerektirmesi ve fındık ağaçlarının tam verimine ulaşması için en az 10-15 sene beklenilmesi gerektiği gerçeğinin üzerine Avustralya ikliminin de fındık için tam anlamıyla uyumlu olmaması sebebiyle Ferrero bu hedefinden vazgeçti. 

Ferrero'nun Avustralya'daki yan kuruluşu Agri Australias'ın mali raporlarına göre, şirket 96.000 dolar gelir ve 5 milyon dolar zarar bildirdi. Ferrero, bu projeyi finanse etmek için 143,5 milyon dolarlık bir kredi sağladı. 2022 itibarıyla fındık ağaçlarının net değeri 69 milyon dolar olarak belirlendi.

Bu karar, küresel bir fındık kıtlığı yaşandığı bir dönemde geldi. Türkiye'de düşük yağışlar ve böcek sorunları, dünya genelinde fındık arzını ciddi şekilde etkiliyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından da, Ferrero'nun Avustralya'daki projesinin Türk fındığına darbe vuracağı yönündeki iddiaların manipülatif olduğu belirtilerek, Türkiye'nin dünya fındık üretim lideri olduğu ve Avustralya'da üretilen fındığın Türk fındığının lezzetini yakalayamayacağı ifade edildi.

 




Anahtar Kelimeler : FERRERO, FINDIK, BAHÇESİ, PLANINDAN, VAZGEÇTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler