HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Ekim 2023 Cumartesi Saat: 12:54

EMEKLİLERE VERİLECEK OLAN 5 BİN LİRA MECLİS'TE TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesiyle ilgili düzenleme yasalaştı ancak meclis gündeminde konuya dair tartışmalar bitmedi.
EMEKLİLERE VERİLECEK OLAN 5 BİN LİRA  MECLİS'TE TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

 Emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesiyle ilgili düzenleme yasalaştı ancak meclis gündeminde konuya dair tartışmalar bitmedi.

Meclis Genel Kurulunda emeklilerin sorunları ve talepleri yine gündemi meşgul eden konular arasında yer aldı. Meclis Genel Kurulunda konuşan milletvekilleri emeklilerin sorunlarını ve taleplerini gündeme getirmeyi ihmal etmedi.

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya konuya ilişkin şunları aktardı: “TÜRK-İŞ sendikasının yoksulluk sınırı 43 bin 433 lira, en düşük memur maaşı 22 bin, asgari ücret 11.400, emekli maaşı 7.500 TL.

Allah’tan korkmak lazım, kuldan utanmak lazım. 43 bin TL yoksulluk sınırının olduğu bir yerde, memurunuz 22 bin lira, asgari ücretliniz 11 bin lira, emekliniz 7.500 lira alıyorsa sizin gece gözünüze bir damla uyku girmemesi gerekiyor ama görüyoruz ki siz sadece para politikalarıyla bir an önce sıcak parayı bu ülkeye getirmek için kapı kapı, ülke ülke dolaşıyorsunuz.

Evet, bu ülkenin savunma sanayisi, bağımsızlığı için çok önemlidir ama ondan daha da önemli olan bir ülkenin ekonomik bağımsızlığıdır. 1 Mart tezkeresi sırasında kendi milletvekillerinize dönerek “Bakın, bu 1 Mart tezkeresi çıkmazsa bir ay sonra maaş bulamayız, ne konuşuyorsunuz.” diye kendi milletvekillerinizi azarlıyordunuz.

Bugün küresel ve bölgesel çatışmaların bu kadar yoğun olduğu bir yerde ekonomi son derece önemlidir, dolayısıyla millî beka meselemiz olan bu ekonomiyi artık masaya yatırmamız lazım. Din de vatan da bayrak da bunları örtmeyi değil, bunları konuşmayı gerektiriyor diyorum”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da iktidarı hedef alarak şunları söyledi: " Sizler emeklilerimiz başta olmak üzere hiçbir vatandaşın sesini duymuyorsunuz, açlık sınırı altında maaşla yaşam mücadelesi veren emeklileri tek seferlik 5 bin TL ödeme kararıyla hayal kırıklığına uğratıyorsunuz. Çalışan emeklilerin ödeme dışında tutulmasının emeklilik ilkesine aykırı olduğunu belirtmemize rağmen bunu dikkate almadınız.”

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da emekli zammının hemen verilmesini talep ederek şu açıklamayı yaptı: “Emeklimiz aylardır ekonomik krizin altında, yüksek enflasyon karşısında pula dönen emekli maaşlarıyla yaşam mücadelesi veriyor. Açlık sınırı 12 bin TL’yi geçerken emekli, engelli, dul ve yetim maaşları asgari ücretin bile altında kaldı.

Hükûmet tek sefere mahsus ve sadece çalışmayan emeklilere verdiği 5 bin TL’yle emeklinin sorununu çözemez. Buradan Hükûmet yetkililerine emeklilerimiz adına sesleniyorum: Emeklinin yılbaşında gelecek zamma kadar ne bekleyecek gücü kaldı ne de sabrı. Tez zamanda Gazi Meclisimizi toplayıp en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını kanunlaştırmalıyız.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler