HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 17:25

SGK UZMANI ERDURSUN'DAN, EMEKLİLERE VERİLECEK ZAM ORANI HESAPLAMASI

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yapılacağını düşündüğü zam oranlarını paylaştı.
SGK UZMANI ERDURSUN'DAN, EMEKLİLERE VERİLECEK ZAM ORANI HESAPLAMASI

 Yapılan zamlar alım gücünü artırmaya çok yardımcı olmasa da emekliler yüzlerini yeni yıl zammına çevirmiş durumda. Maaş zam oranları süreç içinde şekillenecek olsa da konunun uzmanları emekli maaşı hesaplaması ve tahminlerini paylaşmaya devam ediyor.

 SGK Uzmanı Özgür Erdursun da emeklilere yapılacağını düşündüğü zam oranlarını paylaştı. Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisinin yüzde 68.01 olduğunu anımsatan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bu oranın gerçekleşmesi halinde emekli maaşı zam oranı ne olabilir hususunda rakamları paylaşmaktan geri kalmadı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un emekli maaşı zam oranı hakkında yaptığı paylaşımın detayları ise şöyle: " Merkez Bankasının enflasyon beklentisi %68.01 oldu! Bu oran gerçekleşirse,

2023 1.dönemde %19.77 oranında altı aylık enflasyon gerçekleşmişti, yıllık %68.01 için 2023 2. dönemde enflasyonun %40.28 oranında gerçekleşmesi anlamına geliyor.

SSK ve Bağ-Kur’dan emekliler 2023’ün 2. döneminde çıkan enflasyonu, emekli aylıklarına enflasyon farkı olarak alırlar, memurlar ve memur emeklileri ise, enflasyon farkına ilave toplu sözleşme ile hak ettikleri zammı (15-6= %9)da ilave olarak alırlar."

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler