HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ekim 2023 Pazar Saat: 16:16

"MİLYONLARCA İNSAN SIKIŞTI, MAAŞLAR YETMİYOR, YÜZÜ GÜLEN KİMSE YOK !"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek emekliler ve Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.
"MİLYONLARCA İNSAN SIKIŞTI, MAAŞLAR YETMİYOR, YÜZÜ GÜLEN KİMSE YOK !"

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek emekliler ve Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın öncelikli gündemi artan fiyatlar, orantısız kira zamları ve Filistin meselesiy oldu bununla beraber Babacan ile istişarelerde bulundular.

Aralarında esnafın, emeklilerin, gençlerin ve çocukların bulunduğu Mamaklılar, Babacan’a yoğun ilgi gösterdi.

Yaşlı bir kadın, Babacan’a eşinden kalan 5 bin 500 TL maaşla geçinmeye çalıştığını; ev sahibinin 4 bin TL olan kirasını 10 bin TL’ye çıkarmak istediğini belirterek, geçinemediğini anlattı.

Başka bir emekli vatandaş ise Babacan’a “Yumurtanın tanesi dört lira, peynirin kilosu 150 lira; bu öğrenciler nasıl okuyacak?” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Maaşının tümüyle kredi kartı borçlarını ödemek zorunda kaldığını anlatan bir diğer emekli ise  Babacan’a mağduriyetini şu sözler ile anlattı: “Cepte para yok, torunlara para yok, pazara gidecek nakit yok. Mecburen markete gidip kredi kartıyla domates salatalık alıyoruz”.

Ali Babacan ise emekli vatandaşa “Maaşlar resmi enflasyon kadar artırılıyor; ama gerçek enflasyon çok yüksek. Onun için emekli her yerde perişan. 7 bin 500’e de geçen temmuz zam vermediler. Milyonlarca insan sıkıştı kaldı.” diyerek yanıt verdi.

Babacan’ın yanıtlarından bir diğeri ise şu sözlerden ibaret:  “TÜİK’in açıkladığı enflasyon başka, sizin buradaki fiyat artışı başka. TÜİK diyelim ki yüzde 60 enflasyon açıklıyor, maaşları yüzde 60 artırıyorlar. Ama fiyatlar yüzde 100- yüzde 150 artınca maaşlar yetmiyor. Sorunun özünde tam da bu var. Esnaf da sıkışıyor, vatandaşımız da sıkışıyor; mutlu, yüzü gülen kimse yok.” 

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler