HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ekim 2023 Perşembe Saat: 14:34

" SİZLERİ BU ADALETSİZLİKTEN DOLAYI ALLAH'A HAVALE EDİYORUM "

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun sebebi olarak emekli ve çalışanlara yapılan zamları gördüğünü belirterek, isyan etti.
" SİZLERİ BU ADALETSİZLİKTEN DOLAYI ALLAH'A HAVALE EDİYORUM "

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonun sebebi olarak emekli ve çalışanlara yapılan zamları gördüğünü belirterek, “İktidarın bu 5 bin liralık ikramiyeyi bile eli titreyerek verdiği ortadadır.” açıklamasını yaptı.

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin de içinde yer aldığı “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Meclis Genel Kurulundaki görüşmelerine başlandı.

ÇALIŞMAK ZORUNDA OLAN MİLYONLARCA EMEKLİYİ BU İKRAMİYEDEN MAHRUM BIRAKMAK VİCDANA SIĞAR MI ?


Teklif üzerine Meclis’te söz alan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, şu ifadeler ile tepkisini aktardı: " Enflasyonun sebebi olarak emekli ve çalışanlara yapılan zamları gören Maliye Bakanının açıklamalarına baktığımız zaman iktidarın bu 5 bin liralık ikramiyeyi bile eli titreyerek verdiği ortadadır. Ancak lütfen elinizi vicdanınıza koyun, az da olsa bu ikramiyeyi verirken çalışan-çalışmayan ayrımı yapmak da neyin nesi? Çalışmak zorunda olan milyonlarca emekliyi bu ikramiyeden mahrum bırakmak vicdana sığar mı? Bu durum vicdana da Anayasaya da aykırı bir durumdur.

Bu düzenleme Anayasa’nın 10’uncu maddesinde tanımlanan ve Anayasa Mahkemesinin çeşitli kararlarıyla da açıklığa kavuşturulan kanun önünde eşitlik ve ayrımcılık ilkesini zedeleyecek bir düzenlemedir. Bizim yani Cumhuriyet Halk Partisi grubumuzun vermiş olduğu çalışan-çalışmayan emekli ayrımını gözetmeyen ve her emekliye 15 bin lira ikramiye vermeyi öngören önergemiz ne yazık ki Komisyonda reddedildi.

Gerekçe olarak da karşımıza maliyet çıkarıldı. Emekliye cumhuriyetin 100’üncü yılında 15 bin lira ikramiye ödenmesinin 2023 yılı merkezi bütçesinden ilave açıklara neden olacağı da tarafımıza söylendi. Bizim teklifimizin hazineye kabaca maliyeti 200 milyar lira. Oysa bu rakam kur korumalı mevduat marifetiyle bir avuç varsıla, bir avuç zengine hazineden aktarılan 315 milyar lirayla kıyaslanamaz bile.

Bir devlet düşünün, kuruluşunun 100’üncü yılında üstelik milyonlarca emeklisine 200 milyar lira ikramiye veremeyecek kadar fakir, pinti ancak bir avuç varsıla 315 milyar lira verecek kadar bonkör, zengin. Sizleri bu adaletsizlikten dolayı önce Allah’a, sonra da açlık sınırının çok altında, 7.500 lirayla geçinmek zorunda bıraktığınız milyonlarca emekliye havale ediyorum.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler