HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 15:22

" AKP TARAFINDAN ÇIKARILAN YASAYLA EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞTÜ "

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de 7 bin 500 liralık en düşük emekli aylığıyla yaşamaya mahkum edilen 10 milyona yakın emekli olduğunu açıkladı.
" AKP TARAFINDAN ÇIKARILAN YASAYLA EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞTÜ "

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye’de 7 bin 500 liralık en düşük emekli aylığıyla yaşamaya mahkum edilen 10 milyona yakın emekli olduğuna dikkat çekerek, “2008 yılından beri yapılan düzenlemeyle AKP tarafından çıkarılan yasayla emekli maaşları böyle düştü.” dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, memleketi Artvin Şavşat’a yaptığı ziyaret kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Şavşat İlçe Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştirdi.

Çerkezoğlu, ziyarette başta emekliler olmak üzere ülke gündemine dair açıklamalar yaptı.

Başkan Çekezoğlu, şunları aktardı: “Bugün memleketim Şavşat’tayım ve öncelikle bugün burada hemşerilerimle birlikte olmaktan çok memnun olduğumu söylemek istiyorum. Şavşat’ta da tabii emekli nüfusu fazla ve bugün Türkiye’de emeklilerin yaşadıkları sorunlar ve sıkıntılar gerçekten çok ağırlaşmış durumda.

Türkiye’de 14 milyonun üzerinde emekli ve hak sahibi var, çalışanlardan sonra en büyük grup. Ama emeklilerin yaşam koşulları giderek daha fazla ağırlaşıyor. Özellikle de en düşük emekli aylığı diye bir ucube sistem uyduruldu Türkiye’de. Kök aylık aynı kalıyor üzerine Hazine’den tamamlamayla 7 bin 500 liralık en düşük emekli aylığıyla yaşamaya mahkûm edilen 10 milyona yakın emekli var. 2008 yılından beri yapılan düzenlemeyle AKP tarafından çıkarılan yasayla emekli maaşları böyle düştü.

Böylesi bir süreçte de bütün emekli maaşlarında olması gereken, kök maaş başta olmak üzere yükseltilip düzenlenmesi gerekirken, bir takım küçük çözümler bulunmaya çalışılıyor.

İşte emekli ikramiyeleri 2018′ de böyle çıkarıldı. Ve şimdi Cumhuriyet’in 100. yılı diye bir sefere mahsus, Cumhurbaşkanı tarafından işte bir sefere mahsus 5 bin lira bir ikramiye verileceği açıklandı. Bu bile emekliler arasında bölünmeye yol açtı. Bu asla kabul edilemez. Çalışan emekliler bu kapsamın içinde değil biliyorsunuz.

Bu asla kabul edilemez ve bu açık bir ayrımcılıktır. Emeklilerle ilgili yapılması gerekenleri konuşmak adına DİSK olarak bir süre önce İstanbul’da emeklilerle bir buluşma gerçekleştirdik. Emeklilikte adalet istiyoruz, emeklilikte herkesin belli bir çalışma süresini tamamladıktan sonra emekli olmak ve aynı zamanda da emekli olduktan sonrada son nefesimize kadar insanca yaşayacağı ücret ve sosyal haklara sahip olmak hepimiz için bir yurttaşlık hakkıdır ve devletin de bunu sağlamak görevidir.

O nedenle acilen bütün emekli aylıklarının yükseltilmesi, en düşük emekli aylığının en azından asgari ücret seviyesine yükseltilip kök aylık olarak kabul edilmesi ve tüm aylıkların da bu derecede yükseltilmesi ve emeklilere insanca yaşayacak bir ücret ve sosyal haklar, sağlık hakkı başta olmak üzere sağlanmalıdır. Bunun mücadelesini vermeye de devam edeceğiz."

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : , AKP, TARAFINDAN, ÇIKARILAN, YASAYLA, EMEKLİ, MAAŞLARI, DÜŞTÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler