HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ekim 2023 Pazar Saat: 12:05

ORDU'DA FINDIK 90 LİRAYA KADAR GERİLEDİ

Son günlerde yeniden düşüşe geçen fındık fiyatı Ordu’da 90 liraya kadar geriledi.
ORDU'DA FINDIK 90 LİRAYA KADAR GERİLEDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2023 yılı fındık alım fiyatı Giresun fındığı için 84 TL, Levant kalite fındık için 82,50 TL, Sivri fındık için ise 80 TL olarak belirlemesinin ardından serbest piyasada fiyatlar 70 liradan başlamıştı.

Ancak gerek bu sene sezonun geç başlaması, gerekse tahmin edilen rekoltenin gerçekleşmemesi üzerine hızla yükselen fındık fiyatı, 100 lirayı bulmuş, hatta kısa sürede olsa üzerine çıkmıştı.

Herkes fındıklar toplanınca rekoltenin az olmasıyla birlikte fiyatın 110, 120 hatta zamanla 150 lirayı görebileceği beklentisi içine girmişken, beklenmedik bir şekilde TMO’nun fındık satacağı spekülasyonu yayılarak, fiyat bir anda 95 liraya geriledi. Daha sonra uzun bir süre 93-97 lira arasında seyretti.

FINDIK FİYATI DÜŞÜŞTE

Son günlerde yeniden düşüşe geçen fındık fiyatı Ordu’da 90 liraya kadar geriledi. Bu duruma kimse anlam veremezken, piyasanın büyük alıcıları fındık alımını geciktirerek sezon başında fiyatı yukarı taşıyan yerli alıcıları bir nevi cezalandırmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Piyasada oluşan kredi maliyetlerinin yüksekliğini de kullanarak ucuz fındık alma peşinde olan büyük alıcılara üretici sert tepki gösteriyor. Elinde fındığı olan üretici 100 lirayı görmesinin ardından kalan fındığını bu fiyatın altında satmamakta kararlı gözükürken, şimdi merak edilen bu kavganın galibinin kim olacağı.


KAYNAK: ORDUCU

 




Anahtar Kelimeler : ORDU'DA, FINDIK, 90, LİRAYA, KADAR, GERİLEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler