HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Eylül 2023 Salı Saat: 20:05

AYM MOTORLU TAŞITLARDAN ALINACAK VERGİYİ MASAYA YATIRACAK

Anayasa Mahkemesi (AYM) motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini perşembe günü görüşülecek.
AYM MOTORLU TAŞITLARDAN ALINACAK VERGİYİ MASAYA YATIRACAK

Anayasa Mahkemesi (AYM) motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini perşembe günü görüşülecek.

AYM tarafından düzenlemenin iptal edilmesi durumunda parasını ödeyenler ne yapacak, sorusuna yanıt olarak; Hukukçular ek MTV’yi ödeyen ve dava açmayanların düzenleme AYM tarafından iptal edildiğinde para iadesi alamayacaklarını açıkladı.

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından TBMM’ye sunulan yasa teklifiyle 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere getirilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde (MTV) ödemelerin ağustos ve kasım ayları olmak üzere iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmış, daha sonra alınan kararla ilk taksit için son tarih 6 Eylül 2023’e kadar uzatılmıştı.

Gelir İdaresi Başkanlığı ise ek MTV’den şimdiye kadar 13,2 milyar lira tahsil edildiğini belirtmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yapılan itiraz sonucu, Anayasa Mahkemesi düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruyu 28 Eylül’de esastan görüşme sağlanacak.

Ek MTV Düzenlemesi Anayasa Mahkemesi Tarafından İptal Edilirse Ne Olacak?

Hukukçular, ilk taksitin son ödeme günü olan 6 Eylül’e kadar ödeme yapıp dava açmayan kişilerin, düzenleme AYM tarafından iptal edilse dahi para iadesi alamayacaklarını açıkladı. Bunun yanı sıra hem ödeme yapıp hem de dava açan vatandaşların ise paralarını faiziyle alacakları aktarıldı.

Konuya dair değerlendirmede bulunan hukukçular, Anayasa Mahkemesi, ek MTV düzenlemesine ilişkin itirazı konusunda davayı reddederse ödeme yapmayan kişilerin ek MTV’yi ödemeden araçlarını satamayacaklarına dikkat çekti ve  bu kişilerden ödemenin faizle alınacağı ifade edildi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler