HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 23:57

SOSYAL GÜVENLİK BAŞUZMANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Meclis’e gelmesi beklenen Bağ-Kur düzenlemesine ilişkin detayları açıkladı.
SOSYAL GÜVENLİK BAŞUZMANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Meclis’e gelmesi beklenen Bağ-Kur düzenlemesine ilişkin detayları açıkladı. Karakaş, Bağ-Kur düzenlenmesinden kimlerin yararlanmayacağını belirtti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimleri öncesi esnafa erken emekliliği açıklamasıyla milyonlarca küçük esnaf, Bağ-Kur SSK prim günü eşitlemesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediliyor. Buna göre, küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşürülecek ve SSK’lılarla eşitlenecek.

Meclis’e gelecek yeni torba yasa ile Bağ-Kur’luların prim şartı 9 bin günden 7 bin 200 güne inecek. Böylece bin 800 gün kazanan Bağ-Kur’lular 5 yıl daha az prim ödeyebilecek.

 Bu düzenleme kapsamına göre EYT’lileri de ilgilendirecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, prim düzenlemesine bakıldığı zaman Bağ-Kur’luların SSK’lılara oranla emekli olmalarının daha zor olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bağ-Kur’lunun emekli olması için tam olarak 9 bin gün prim yatırması gerekiyor. Eğer 9 bin günün altında prim günü varsa normal şartlar altında o kişi emekli olamıyor. Bu durumda özellikle küçük esnafın primlerinin ödemekte zorluk çektiğini görüyoruz. Hükümetin ise neredeyse her sene prim yapılandırması ve kolaylıklara rağmen esnaf ve sanatkarların bu borçlarını ödeyemediğini, bu nedenle EYT’li olmalarına rağmen çok sayıda Bağ-Kur’lunun emekli olamadığını görüyoruz.

Dolayısıyla bu düzenlemenin yapılmasıyla birlikte özellikle esnaf ve sanatkar kesimi için önemli kolaylıklar getirebileceğini söyleyebiliriz. Bununla ilgili düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek diye bekleyen çok sayıda vatandaş bulunmakta. TBMM 1 Ekim’de açılır açılmaz gelecek olan torba yasada, yapılan açıklamalarda da anlaşılacağı üzere SSK ve Bağ-Kur’la ilgili prim eşitlemesinin gündeme geleceğini öngörüyoruz.”




Anahtar Kelimeler : Sosyal, Güvenlik, Başuzmanı, Açıkladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler