HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 17:16

BAKAN IŞIKHAN'DAN BAĞ-KURLULARA MÜJDE

Bağ-Kurluların beklediği müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan geldi.
BAKAN IŞIKHAN'DAN BAĞ-KURLULARA MÜJDE

 Bağ-Kurluların beklediği müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'dan geldi.

Bakan Işıkhan, ‘Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getireceğiz’ dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Bağ-Kurluların emeklilik için prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesi konusu özellikle küçük esnaf kapsamında bulunan yaklaşık 1 milyon Bağ-Kurlumuzu kapsıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları Bağ-Kurluları heyecanlandırırken, düzenlemenin Ekim’de Meclis’e sunulacak düzenlemeler arasında yer alacağı konuşuluyor.

Bağ-Kurlulara 5 yıl kazandıracak düzenlemede öncelikle kapsam belirlenecek. Kapsama girecek küçük esnafın tespitinde, 10 ve altı personel kriteri üzerinde durulduğu açıklandı.

10 ve altında personel çalıştıran Bağ-Kurlu esnafın prim gün şartının 7 bin 200 güne düşürülmesi bekleniyor. Düzenlemenin kapsamı için yürütülen çalışmalarda tarih konusu da karara bağlanacağı belirtildi.

Prim şartının kapsamdaki herkes için mi düşürüleceği, işe başlangıç tarihi konusunda bir kriter getirilip getirilmeyeceği çalışmalarda ele alınacak. Eğer tüm süreler kapsanırsa, 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlardan kapsama giren EYT’li erkek esnaf için emekli aylığına hak kazanma koşulu 7 bin 200 güne inecek.

8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olan ve reform kapsamına giren Bağ- Kurlularda da hem kadınlarda hem erkeklerde prim gün şartı 7 bin 200’e inecek. 7 bin 200 prim gününü tamamlayanlar sigortalılık başlangıç tarihine göre belirlenen yaşı (9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 arası başlangıçta kadınlarda 58, erkeklerde 60, sonrasında 65’e varan) karşılıyorsa emekli olabilecekler.




Anahtar Kelimeler : BAKAN, IŞIKHANDAN, BAĞ-KURLULARA, MÜJDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler