HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Eylül 2023 Perşembe Saat: 11:47

ORDU’DA FINDIK 100 TL’Yİ BULACAK MI?

İlk alım yapmaya başladığı zamanda tercih edilen TMO, şimdilerde halkın fındığını tüccara götürmesiyle müşteri kaybetmeye başladı.
ORDU’DA FINDIK 100 TL’Yİ BULACAK MI?

Toprak Mahsulleri Ofisi, 2023 yılı fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Levant kalite için 82,50 TL olarak açıklamıştı. İlk alım yapmaya başladığı zamanda tercih edilen TMO, şimdilerde halkın fındığını tüccara götürmesiyle müşteri kaybetmeye başladı.

Serbest piyasa fiyatları TMO’nun çok üzerine çıkınca üreticiler, fındıklarını tüccara götürmeyi tercih ediyor. Giresun’da serbest piyasanın 100 lirayı görmesinin ardından Ordu’da da fiyatlarda yükseliş görülüyor.

Ordu’da serbest piyasada düne göre bu sabah 2 lira artan 50 randıman kabuklu fındık fiyatı, ağırlıklı olarak brüt 86 liradan işlem görmeye başladı. Bazı tüccarlarda vergiler düşünce net 82,56 liradan üreticiye ödeme yapılırken, 86 liralık brüt fiyatın bazı tüccarlarda 90 liranın da üzerine çıktığı belirtiliyor.

Üreticiler fındığını bu şekilde bekletmeye devam eder ve piyasaya çıkarmazsa fındık fiyatının Ordu’da da 100 TL’yi bulacağı öngörülüyor.


HABER: Kübra ÇAKIR




Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, FINDIK, 100, TL’Yİ, BULACAK, MI?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler