HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Eylül 2023 Salı Saat: 14:56

EVRAK SORUNU YAŞAYAN EYT'LİLER SGK MÜDÜRLÜĞÜ'NE GİTMELİ

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı 2 milyonu geçti.
EVRAK SORUNU YAŞAYAN EYT'LİLER SGK MÜDÜRLÜĞÜ'NE GİTMELİ

 Emeklilikte yaşa takılanlar yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı 2 milyonu geçti. Mart’ta başvurup aylık bağlanmayanların çoğunun eksik primi, tescil sorunu ya da SGK’ya borcu bulunduğu açıklandı.

E-devlet üzerinden “EYT evrak beklemede, dosya kaldırıldı” yazısıyla karşılaşanların Alo 170 üzerinden durumunu sorgulayarak eksiklerini giderebileceği belirtildi.

EYT’den yararlanmak için internetten, posta yoluyla hem de doğrudan SGK merkezlerine olmak üzere aynı anda üç yoldan başvuru yapanlar da bulunuyor. Yılı ve primi dolmayanların başvuruları kabul edilmiyor. SGK’ya olan borçlar yatırılmadığı sürece emeklilik işlemi süreci başlatılamayacak.

İşlemleri devam eden ve aylığı bağlanamayan EYT’lilerin bir bölümünün de farklı kurumlarda hizmetleri bulunuyor. Farklı illerde ve sosyal güvenlik merkezleri arasındaki yazışmalar, dosyaların tespiti nedeniyle de işlemler gecikebileceği açıklandı.

Dosyalar bulunarak hizmetler birleştiriliyor, yazışmalar, eksikler giderildikten sonra emekli aylığı bağlanıyor. Dosyası ve başvurusuyla ilgili sorun olduğunu düşünenlerin SGK müdürlüklerine başvurması gerektiği  belirtildi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler