HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Eylül 2023 Cumartesi Saat: 17:49

" BİR AYLIKLA GEÇİNMENİN İHTİMALİ BİLE KALMADI "

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, asgari ücretin neredeyse yarısı kadar bir aylıkla geçinmenin imkânı ve ihtimali kalmadığının altını çizdi.
" BİR AYLIKLA GEÇİNMENİN İHTİMALİ BİLE KALMADI "

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, asgari ücretin neredeyse yarısı kadar bir aylıkla geçinmenin imkânı ve ihtimali kalmadığının altını çizerek, “Ekim ayı bile beklenmeden parlamento açılmalı, emekliye beklediği müjde verilmeli, hakkı iade edilip alım gücü yeniden dengelenmelidir. Aksi takdirde, emeklilerimizin bu kışı çıkarma ihtimali görünmemektedir. Emekli acil çözüm beklemektedir” diye konuştu.

 Emekliler olarak, 20 yıl önceki alım güçlerine yeniden ulaşmak istediklerini açıklayan Ergün, “En düşük emekli aylıklarının asgari ücretin üzerinde olduğu yılları özlüyoruz. Bir emekli ikramiyesiyle bir ev alınabildiği yılları yeniden görmek istiyoruz. Pazara çıkarken nelerden vazgeçebileceğimizi düşünmediğimiz günleri özlüyoruz.

Et yiyebildiğimiz, sağlıklı beslenebildiğimiz günleri arıyoruz. Ucuz ekmek kuyruklarında saatlerimizi harcadığımız değil, torunlarımıza aldığımız gofretlerle onları parklara götürebildiğimiz günleri özlüyoruz. Emeklinin alım gücü bozuldu, harcama düzeni bozuldu, sağlık düzeni bozuldu, psikolojisi bozuldu, kısacası emeklinin dengesi bozuldu. Bir evin kirasının yarısına ancak yeten aylıklarla hayatta kalmaya çalışan emeklilerimizin yaşama sevinci artık tükendi ” dedi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : , BİR, AYLIKLA, GEÇİNMENİN, İHTİMALİ, BİLE, KALMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler