HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 18:05

EMEKLİYE ZAM VE İKRAMİYE KAPIDA

Ekim ayı için Ramazan ve Kurban bayramları haricinde Cumhuriyet Bayramı'nda da Emeklilere ikramiye verilmesi amaçlanıyor.
EMEKLİYE ZAM VE İKRAMİYE KAPIDA

 Memur maaşlarına yapılan maaş düzenlemesinden sonra sıra emekli maaşlarına geldi. Toplu sözleşme kararının ardından Emekli maaşına zam ve bayram ikramiyeleri konusu için düzenleme kararı alındı. Enflasyon karşısında çaresiz olan  emekliler için çalışmalara hız verildiği açıklandı.

Ekim ayı için Ramazan ve Kurban bayramları haricinde Cumhuriyet Bayramı'nda da Emeklilere ikramiye verilmesi amaçlanıyor.

Emekliye zam konusunda çeşitli formüller masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli zammı talimatı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bizzat bütçe çalışmalarını yönetirken, teknik çalışmalara da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan takibini sağlıyor.

Milyonlarca emekli için bir ara zam konuşulurken şimdi ek olarak bir ikramiye ödenmesi de gündemi meşgul edenler arasında. Yaklaşık 17 milyon emekli her Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alabiliyordu, bu duruma ek olarak yapılan çalışmada Cumhuriyet bayramında da ikramiye verilmesi için çalışmalara başlandığı açıklandı. Emekliye verilecek olan ikramiye miktarının ise 5.000 TL civarlarında olacağı düşünülüyor.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : EMEKLİYE, ZAM, VE, İKRAMİYE, KAPIDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler