- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
Sosyal Güvenlik Uzmanı'ndan Emekli Aylıklarıyla İlgili Açıklamalar
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, son emekli zammında “kök maaş hesabı” ile büyük tepki çeken AK Parti iktidarının artık 1 yıldan az bir süre kalan yerel seçimler öncesinde “vay be haksızlık etmişim” dedirtmek için emeklilere dev bir zamma hazırlandığı iddiasında bulundu.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli aylıklarıyla ilgili katıldığı bir programda, açıklamalar yaptı.
Erdursun, 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde eşi benzeri görülmemiş bir emekli zammının yapılacağını belirtirken, aynı zamanda milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal güvenlik konularında adımların atılacağını söyledi.
Erdursun, şunları aktardı:“Emekli aylıklarına ciddi oranda bir zam yapılacak. Emekli aylıklarını şu anda çok konuşuyoruz ve bence hükümet bunun konuşulmasını çok istiyor. Çok konuşulacak, çok konuşulacak ve sonrasında öyle bir zam yapılacak ki eşi benzeri görülmemiş bir artış göreceğiz.
Seçim öncesi birçok emekliye ‘Vay be ben haksızlık yapmışım. Bu hükümeti eleştirdim ama haksız yere eleştirmişim, yine yapacağını yaptı ve gönlümüzü çaldı’ şeklinde düşündürmek isteyecekler. Seçim öncesinde sosyal güvenlik konuları çok önem kazanır.
1987 yılında rahmetli Turgut Özal tam seçim öncesinde emeklilik sistemiyle ilgili değişiklik yapmıştı, aynı şekilde 1992’de Süleyman Demirel bu değişiklikle seçimi kazandı.”
EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ

