- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
EYT'LİLERDEN MAAŞ BAĞLANMADI İDDİASI
Martta başvuru yapan EYT’lilere en geç Haziran ayının başında maaşlarının bağlanacağı belirtilmişti. Ancak Ağustos ayının ortalarına gelinmesine rağmen on binlerce vatandaşa henüz maaş bağlanmadı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 3 Mart’tan itibaren yaklaşık 1 milyon 900 bin kişi emeklilik başvurusu gerçekleştirdi. Fakat bu sayının içinde hem SGK müdürlüklerine giderek hem de e-Devlet üzerinden tekrar eden başvurular da var. Bu başvurular çıkarıldığında yaklaşık 1 milyon 800 bin civarında emeklilik başvurusu yapılmış oldu.
Emekli sayısı mart ayında 13 milyon 199.5 bin iken bu sayı nisanda 13 milyon 448.8 bine çıktı. Yani, EYT düzenlemesi sonrası ilk ayda 249 bin 301 kişiye emekli maaşı bağlanmasına olanak sağlandı.
Mart ayında başvurusunu yapan ve aradan geçen 5 aya rağmen halen işlem durumu ‘Gelen evrak beklemede’ şeklinde görülen çok sayıda emekli adayı var. Başvurunun durumunu, SGK Doküman Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebiliyorlar. ‘Gelen evrak beklemede’ ise başvuruların henüz sonuçlanmadığı anlamını taşıdığı belirtildi.





