HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Ağustos 2023 Pazar Saat: 14:52

HÜKÜMET ZAM SİNYALİNİ VERDİ

Memur ve memur emekli maaşı zam oranını 2 yıl boyunca belirleyecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 14 Ağustos’ta hükümet ilk teklifini sunacak.
HÜKÜMET ZAM SİNYALİNİ VERDİ

 

Memur ve memur emekli maaşı zam oranını 2 yıl boyunca belirleyecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 14 Ağustos’ta hükümet ilk teklifini sunacak.

Milyonlarca kişi zam oranlarının ne olacağını merak ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Işıkhan, “Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde sendikaların tekliflerinin tasnifinin tamamlanmasıyla başlayan müzakere süreci yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini yakından ilgilendiriyor. Böylelikle, 11 hizmet koluna ilişkin komisyon raporları, hükümet ile yetkili sendikalar arasında 12 Ağustos’a kadar müzakere edilecek.

Müzakereler bittikten sonra hükümetin, kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini 14 Ağustos’ta Memur-Sen’e sunması bekleniyor.

Bakan Işıkhan, “Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. Emeğin, alın terinin hakkını gözettik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz” dedi.

22 Ağustos’a kadar müzakerelerin devam edeceği öngörülüyor. Ortak bir  anlaşma olmazsa da hakem heyeti süreci başlayacak. 23-25 Ağustos tarihleri arası hakem kurulu başvuru süreci ve 26-31 Ağustos hakem kurulu süreci olacak.

 




Anahtar Kelimeler : HÜKÜMETTEN, ZAM, TEKLİFİ, KAPIDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler