HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Ağustos 2023 Cuma Saat: 12:12

MEMUR-SEN'İN MAAŞ TEKLİFİ GÜNDEM OLDU

Memur-Sen’in en düşük maaş için 30 bin TL ve kira yardımı için aylık 7 bin 650 TL olan teklifi komisyonda masaya yatırıldı.
MEMUR-SEN'İN MAAŞ TEKLİFİ GÜNDEM OLDU

 Toplu sözleşme maratonun tamamlanmasına çok az kaldı. Hafta boyunca Memur-Sen’in en düşük maaş için 30 bin TL ve kira yardımı için aylık 7 bin 650 TL olan teklifi komisyonda masaya yatırıldı. Yaklaşık 6,5 milyon kişiyi ilgilendiren görüşmelerde artık gözler hükümetin teklifine çevrildi.

 Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren kamuda zam pazarlığı neredeyse bitmek üzere olduğu bilgisi verildi. Teklifler tek tek masaya yatırılırken, 6.5 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren müzakerelerde sona gelindi.

Hafta boyunca devam eden komisyon çalışmalarında genel ve hizmet kollarına ilişkin maddeler müzakerede görüşüldü. Zaman zaman o görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı.

 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin komisyon aşamasında Memur-Sen ve bağlı sunduğu tekliflerin yanı sıra kamuoyu görevlerinin talep ve beklentileri analiz edildi.

Memur-Sen’in talebi maaşlarda, 22 bin TL yerine 30 bin TL’lik taban ücret şeklinde. Talepler arasında ayrıca aylık 7 bin 650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi ve 8 bin 77 TL’lik seyyanen zammın emekli memurlara yansıtılması da yer alıyor.

Bundan sonraki süreçte komisyonda ortaya çıkan rapor ve tekliflerin müzakere edileceği öğrenilirken gözler artık 14 Ağustos’ta kamu işveren heyetinin sunacağı teklife çevrildi.

Hükümetin teklifiyle pazarlıkta ilk viraj geride kalacak. Toplu sözleşme maratonunun ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.




Anahtar Kelimeler : MEMUR-SEN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler