HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Temmuz 2023 Cuma Saat: 18:26

" 7500 TL'NİN EMEKLİYE REVA GÖRÜLMESİ UTANÇTIR "

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.
" 7500 TL'NİN EMEKLİYE REVA GÖRÜLMESİ UTANÇTIR "

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, en düşük emekli aylığınınasgari ücret tutarına yükseltilmesi için kanun teklifinde bulundu.

Türkiye’de Haziran 2023’te açlık sınırının 10 bin 373 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 33 bin 788 TL ye yükseldiğini hatırlatan Kasap, 2023 Türkiye’sinde, “7 bin 500 TL gibi bir tutarın emekliye reva görülmesi utançtır” açıklamasını yaptı.

Meclis’te görüşülüp kabul edilen torba kanunun ardından emeklinin yüzünün yine gülmediğini ve milyonlarca işçinin emekçinin vergilerle, zamlarla perişan edildiğini belirten Kasap, şu ifadeleri kullandı: “Hâlihazırda şu anda Türkiye’de net asgari ücret 11 bin 402 TL’dir. Tüm veriler ışığında Türkiye’de şu anda en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL’dir. Bu rakam Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon temel alındığında çok düşük kalmaktadır. 2023 yılında yüzde 5,33’lük bir refah payı artışıyla emekli aylıklarına yüzde 25’lik bir zam yapıldı ama bu zam yaşanan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve vergi ve harçlara gelen devasa zamlardan sonra bir anlam ihtiva etmemektedir. Emekli aylıklarının asgari ücretin altında olmaması gerekir.”

2023 yılı için belirlenen asgari ücretinde yeterli olmadığı söyleyen Kasap, asgari ücret altında alınan her ücretin temel ve zorunlu ihtiyaçları karşılamasının mümkün olmadığını dile getirerek, hem asgari ücretin artması gerektiğini hem de yeni belirlenecek asgari ücrete göre en düşük emekli aylıklarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanlığına verdiği Kanun teklifinin gündeme alınarak yasalaşması gerektiğini de altını çizen Kasap, AKP-MHP’nin özellikle MHP’nin bu konuda ne kadar samimi olup olmadığını göreceğiz dedi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : ", 7500, TL'NİN, EMEKLİYE, REVA, GÖRÜLMESİ, UTANÇTIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler