HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Temmuz 2023 Salı Saat: 18:14

" GAYRETLERİMİZ EMEKLİLERİN REFAHINI ARTTIRMA YÖNÜNDEDİR "

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve TÜED heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
" GAYRETLERİMİZ EMEKLİLERİN REFAHINI ARTTIRMA YÖNÜNDEDİR "

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ve TÜED heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TÜED heyetinde; Genel Sekreter Gazi Aykırı, Genel Mali Sekreter Ünal Bandır, Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Nalbantbaşı, Hukuk Müşaviri Hilmi Şimşek, Araştırma Müdürü Namık Tan ve Basın Müşaviri Mehmet Emin Tangören yer aldı.

Ziyarette konuşan TÜED Başkanı Ergün, emeklilerin yaşam koşullarının, makul ve kabul edilebilir bir seviyenin altına indiğini belirterek, 24 maddeden oluşan taleplerin yer aldığı dosyayı Bakan Işıkhan’a sundu.

Başta İntibak olmak üzere emeklinin çözüm bekleyen bir çok sorunu olduğuna değinen Ergün, “Emekli aylıklarının TÜİK’in insafına bırakılması, emeklinin alım gücünün erimesindeki en büyük etken olmuştur. 2000 öncesi emeklilere yapıldığı gibi 2000 sonrası emeklilere de intibak yapılması kaçınılmaz olmuştur. Aylık hesaplama mevzuatındaki adaletsizliğin giderilmesi gerekiyor. Bugün milyonlarca emekli açlık sınırının altında kalan gelirleriyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bunları dile getirmek bizim görevimiz. Bunların gereğini yerine getirmek de iktidarların görevidir. Emekli topluluğumuz; bir ek düzenleme yapılacağına ve sayın cumhurbaşkanımızdan bir müjde geleceğine hala umutla inanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emeklilerin koşullarının artırılması için çalışmaya devam ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Pandemi süreci, Depremler, çevremizdeki savaşlar, iklim felaketleri ve dünyada yaşanan ekonomik krizlerle mücadele sürecinde tüm ülkeler gibi biz de etkilendik ve bir toparlanma süreci devam ediyor. Toplumumuzun bütün kesimlerinin dayanışma içerisinde bu süreçleri atlatmakta olduğunu görmek bizim için önemlidir. Umuyoruz ki kısa zamanda bu süreci tamamlarız ve emeklilerimize, gönlümüzden geçen, kıymetli büyüklerimizin beklediği karşılığı verebiliriz. Bütün gayretlerimiz, emeklilerimizin refahını artırma yönündedir.”

Görüşmenin perde arkasına ilişkin ayrıntılı bilgiler veren ETV Türkiye Haber Müdürü Şebnem Arda Boğa, şu ifadeleri kullandı: “Bakan Işıkhan, görüşmede, emeklinin durumunun farkında olduklarını, yüzde 25 zammın gerçekten az olduğunun farkında ve bilinci olduklarını söyledi.

Bakan Işıkhan, emeklinin durumuyla ilgili bir çalışma takvimi de açıkladı. Emekliye ek zamla illgili çalışmalarının devam ettiğini ve ekim ayında Meclis açılana kadar çalışmanın tamamlanacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan’ın TÜED Başkanı Ergün’e aktardığı bilgilere göre, emekliye ek zam için yılbaşı beklenmeyecek.

Bakan Işıkhan, ekim ayına kadar ekonominin biraz daha toparlanmasını beklediklerini de bildirdi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler