HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Temmuz 2023 Pazar Saat: 15:32

" EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ "

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çıraklık ve staj süreleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
" EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ "

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çıraklık ve staj süreleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Palandöken'in yaptığı açıklama ise şöyle:“Çırakların staj süreleri emekliliğe sayılmalı. Geriye dönüş borçlanma ile mağduriyetler giderilmeli"dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medya üzerinden bir açıklama daha yaptı. Paylaşımında, ” Esnaf ve sanatkarımızın prim gün sayısının 7200 güne inmesi için yapılan çalışmaların TBMM’de kısa sürede görüşülerek kabul olması için esnafımız bu görüşmelere kilitlenmiş durumda. Prim gün sayısının eşitlenmesi ile anayasanın eşitlik ilkesine uygun adım atılmış olacak. Bununla birlikte sosyal güvenlik konusunda atılması gereken diğer adımlar için de esnafımız heyecanla bekliyor. Çırakların staj süreleri emekliliğe sayılmalı. Geriye dönüş borçlanma ile mağduriyetler giderilmeli. En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmeli" ifadelerine yer verdi.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : , EN, DÜŞÜK, EMEKLİ, MAAŞI, ASGARİ, ÜCRETE, EŞİTLENMELİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler