HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 15:09

BORÇ YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Yapılandırılan borçlar için peşin veya taksitli ödeme imkanı sağlanacağı bilgisi verildi.
BORÇ YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Yapılandırılan borçlar için peşin veya taksitli ödeme imkanı sağlanacağı bilgisi verildi. Düzenleme kapsamında belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları yapılandırılabilecek.

Borç yapılandırma başvuru tarihi daha önce 30 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak 2023 vergi affında son başvuru tarihi uzatılarak 30 Haziran'a ertelendi. Ama Kurban Bayramı dolayısıyla 30 Haziran resmi tatil kapsamında yer aldı.

Bu nedenle borç yapılandırmasından yararlanmak isteyenler 3 Temmuz mesai bitimine kadar başvuruları uzatıldı. Başvuru sonrası ilk taksit ödeme tarihi de ertelenerek, 31 Temmuz’a kadar sürenin tanındığı bilgisi paylaşıldı.

Vergi affı kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitle ödenebiliyor. 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise 12, 18, 24, 36 ve 48 ay eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınıyor. Peşin ödeme halinde, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmına ise silinme şansı veriliyor.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : BORÇ, YAPILANDIRMA, SÜRESİ, UZATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler