HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Haziran 2023 Cuma Saat: 14:59

"EYT'DE EKSİKLİKLER VAR"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, EYT konusu hakkında açıklamalarda bulundu.
"EYT'DE EKSİKLİKLER VAR"

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete,Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete,  EYT’nin tam olarak çıkartılamadığını dile getirerek “8 Eylül 1999 öncesi haklar verilirken emekli aylığı bağlama sisteminde de bu değişiklik yapılsaydı o zaman tastamam EYT çıktı diyecektik” dedi.

 Dilek Ete, katıldığı bir programda EYT konusunda şu açıklamalarda bulundu: “EYT tastamam çıkmadı. 5 bin gün isteniyordu ki olması gereken oydu. 8 Eylül 1999’daki haklarla çıkmadı. Eğer öyle çıksaydı 5 bin gün ile emekli olacaklardı, 3600 gün ile de kadınlar 50, erkekler 55 yaşında; yine BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’ndan da 5400 gün ile kadınlar 50, erkekler 55 yaşında emekli olacaklardı.

Burada bir eksiklik oldu, tam çıkmama sebeplerinden biri bu. Biri de Aylık Bağlama Sistemi. 8 Eylül 1999 öncesi haklar verilirken o tarihin aylık bağlama hesaplaması gündemde olmalıydı, bu da düzeltilmedi. Şu anda esas problem emekliler geçinemiyor. O yüzden EYT’de eksiklikler var.

Hem prim günü, hem de yaş anlamında tamamen 8 Eylül 1999 öncesine dönmedik ama her şeyden önemlisi Aylık Bağlama Sistemi Türkiye’de tam üç defa değişti. 8 Eylül 1999 öncesi haklar verilirken emekli aylığı bağlama sisteminde de bu değişiklik yapılsaydı o zaman tastamam EYT çıktı diyecektik. Sosyal Güvenlik Mevzuatı’nda bir çok sorun var. Bu yüzden EYT’liler hala tam olarak rahatlamış değil.”

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : EYTDE, EKSİKLİKLER, VAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler