- 15:28 Mustafa Elitaş Ordu’da!
- 14:39 Aybastılı Doktor, Almanya’da Başhekim Oldu!
- 14:11 Amasya’da Kuruyemiş Yüklü TIR’da Korkutan Yangın!
- 11:27 Yılmaz'dan, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
- 16:08 Minik Eller Yürekleri Isıttılar.
- 15:50 Karla Mücadelede Hız Kesmiyor!
- 15:15 EMEP, “23 Mart’ta dayanışma için eylem alanlarında olacağız.”
- 15:15 Geleceğe Nefes İçin Fidan Diktiler
- 15:14 Bucak’ta Basamaklar Daha Kolay Çıkılacak
- 15:06 ŞANLITÜRK: AYRIM YAPMADAN BÜTÜN BELEDİYELER DENETLENMELİDİR
- 15:04 ŞANLITÜRK KUTLADI
- 15:01 KOKARCA MÜCADELESİ
- 10:54 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 14:21 SAHNEDE BULUŞTULAR
- 13:16 MEHMET MURAT ÇALIK GÖZALTINA ALINDI
Fındık Fiyatı
MEMUR MAAŞINDA KESİNTİ

En düşük devlet memuru maaşı temmuzda 22 bin liraya çıkması beklenirken, şok bir iddia ortaya atıldı.
Gelir vergisi tarifesinde değişiklik yapılmazsa memur bir üst vergi dilimine gireceği söylendi. Bu, memurun maaşından daha fazla kesinti anlamına geliyor.
Yani eşzamanlı olarak gelir vergisi tarifesinde değişiklik olmazsa emekçinin aldığının bir bölümü geldiği gibi geri gidecek.
Memur, hızlı bir şekilde bir üst vergi dilimine gireceği için maaşından daha fazla kesinti yaşanacak. Aynı durum yılbaşından itibaren brüt maaşı yaklaşık 22 bin liraya yükseltilen kamu işçileri için de geçerli olacaği belirtildi.
Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, bu durum hakkında konuşma yaptı.
Memur zammıyla ilgili Meclis’e gelecek olan torba yasanın içerisinde mutlaka vergi dilimleri ile ilgili düzenlemenin de olması gerektiğinin altını çizdi.
Hamzaçebi, maaşların asgari ücret kadar olan bölümünün vergi dışı bırakıldığını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi: “Ancak geri kalanı vergiye tabi. Artışla birlikte maaşlar hızla bir üst vergi dilimine girecek. Bu nedenle maaş artırılırken vergi diliminin de ayarlanması gerekiyor. Dilimler de aynı şekilde yükseltilmeli. Maaşları düzenleyen yasanın içerisine bu da eklenmeli. Yoksa bir anlamı kalmaz. Zammın bir bölümü vergiye gider. Bu düzenlemenin eşzamanlı olarak hemen yapılması lazım."
EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ