HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 16:25

EMEKLİLİK BAŞVURU SÜRECİNDE YENİ GELİŞMELER

AK Parti, EYT emeklileri ve emeklilik başvurusu sürecinde olan bireyleri etkileyen önemli bir karar aldığını açıkladı.
EMEKLİLİK BAŞVURU SÜRECİNDE YENİ GELİŞMELER

AK Parti, EYT emeklileri ve emeklilik başvurusu sürecinde olan bireyleri etkileyen önemli bir karar aldığını açıkladı.

AK Parti tarafından getirilen önemli değişikliklerden biri, Türkiye’deki emeklilik koşullarıyla, özellikle de EYT yasasıyla ilgilidir. Özellikle, 8 Eylül 1999 tarihinde veya öncesinde işe başlamış olan kişiler için yaş şartı kaldırıldı. Bu değişiklik ile emeklilik düzenlemelerinde muazzam bir değişim olacağı anlamına geldiği belirtildi. EYT yasasından etkilenenler üzerinde derin bir etkiye sahip olduğu açıklandı.

MAAŞLARI İPTAL EDİLDİ

EYT yasasının yakın zamanda yürürlüğe girmesiyle birlikte Mart ayından itibaren emeklilik başvuruları başlatıldı. Ne yazık ki, emekli olduklarında ilk maaşlarını almayı heyecanla bekleyen bireyler; Askerlik borçlarını ödemek de dahil olmak üzere gerekli şartları özenle yerine getiren ve emeklilik başvurusunda bulunan 44 yaşındaki bir vatandaşla ilgili bir vaka ortaya çıktı.Şahıs tam da ilk maaşını almayı beklerken, şok edici bir iptal mektubu aldı.

EYT yasasının yürürlüğe girmesinin ardından ülke genelinde emeklilik başvuruları devam ederken, doğum borçlanması, askerlik borçlanması veya hizmet birleştirmesi yapan kişiler tarafından gecikmeler yaşandı.Bu talihsiz durum önemli yığılmalara ve sonuçta başvuru sahiplerinin mağduriyetine yol açtı. Ayrıca, Samsun’da yaşanan bir olay emeklilerin ve emekli olmak isteyenlerin endişelerini arttırdı.

Vatandaşlar, bu tür sıkıntılar için karşılaşmamak adına, sistemden emeklilik ile ilgili aşamalarını tekrardan gözden geçirmeye koyuldu.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler