HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 14:49

EMEKLİ GÜNLÜK ÖDEMESİYLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Emekliliğe hak kazananlar, tüm işlemlerini e-devlet uygulaması üzerinden takibini sağlayabilir.
EMEKLİ GÜNLÜK ÖDEMESİYLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir.

Emekli olmak için Mart ayında başvuran binlerce kişinin gözü kulağı e-devlette. Vatandaşlar,Tahsis numaraları belli olduktan sonra biriken maaşlarının ne kadar olduğunu öğrenmeye çalışıyor.

Yetkililer, vatandaşların biriken maaşlarını  e-devlette Emekli Günlük Ödeme bölümünden görebileceklerini söyledi.

Emekli günlük ödemesi almak için emekliler, bu hizmeti kullanarak, SGK tarafından adınıza yapılan günlük ödemeleri kesintileri ile birlikte görüntüleyebiliyor.

Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için vatandaşa verilen  maaş ödemesidir. Aslında kısmi ve biriken maaş ödemesi de denilebilir.

EMEKLİ GÜNLÜK ÖDEME HESAPLAMASI

İlk EYT’liler gibi sizde Mart ayının 3 ile 31’i arasındaki bir tarihte emeklilik başvurusu yapanlar; emekliliğinde şayet bir engel yoksa 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren emekli maaşı hesaplamaya başlar.

SSK’nın bankalarda kuyruk oluşmasın diye başlattığı ve TAHSİS numaralarının son rakamına göre maaş ödeme tarihlerini düzenlenir.“Emekli Günlük Ödeme” menüsünden vatandaşlar işlemi görebilir.

Aylık ödeme bilgilerinin yanı sıra günlük ödeme sorgulama işlemi de yapılabilir. Bunun için vatandaşların “Sosyal Güvenlik Kurumu/Emekli Günlük Ödeme Sorgulama” kısmına tıklanması gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 12 ay hareketsiz kalan emekli maaşlarını geri alır. Bankalar 12 ayın sonunda SGK’ya iade gerçekleştirir.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler