HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Haziran 2023 Salı Saat: 15:43

GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI TMO'YA SESLENDİ

TMO’ya seslenen Giresun Ziraat Odası Başkanı, fındık fiyatının hasattan önce açıklanmasını talep etti.
GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI TMO'YA  SESLENDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne seslenen Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık hasadından önce fındık fiyatının açıklamasını talep etti.

Ortaya attığı bu düşünceyi,“Hasat zamanına bırakmadan fiyat ve alım yapılacağı duyurulmalıdır” açıklaması ile destekledi. Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2023 yılı fındık alım fiyat ve alım esaslarının hasat öncesi açıklamasını beklediklerini söyledi.

Karan yaptığı açıklamada, fındığın üretiminden rekoltesine, fiyatından alım, satımına spekülatif bir ürün olduğunu hatırlatarak, fındıkta üretici adına sigorta görevi gören TMO’nun piyasanın bozulmaması ve üreticinin korunması adına, erken hareket etmesi gerektiğini savundu.

"FINDIK FİYATI HASAT ZAMANINA BIRAKILMAMALI"

Fındık üreticisinin tek güvencesinin TMO olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Karan, “Geçen yıl sezon başında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım fiyatı ile serbest piyasa arasında % 25-30 bir fiyat farkı oluşmuştu. Bu nedenle TMO alım merkezi sayılarını artırarak, depolarını şimdiden ilan etmelidir. Hasat zamanına bırakmadan fiyat ve alım kriterlerine göre alım yapılacağı duyurulmalıdır” dedi.

TMO’nun açıklayacak olacağı fiyat ve alım kriterlerinin serbest piyasanın oluşmasında önemli rolü olduğunun  altını çizen Karan, şunları belirtti; “1 rutubet oranı % 6.5 kadar, 2 sağlam iç fındık oranı % 40 üzeri, 3 buruşuk iç fındık oranı % 10 altı, 4 çürük ve bozuk iç fındık oranı % 5 ve altı, yabancı madde oranı (taş, toprak) % 0,5 ve altı, 6 çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı % 10 ve altı, 7 dekarda fındık alım miktarı 150 kilogram ve üzeri olmalı"dedi.

EDİTÖR:MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : GİRESUN, ZİRAAT, ODASI, BAŞKANI, TMOYA, SESLENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler