HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 14:40

FINDIK FİYATI 80 LİRAYA MI ÇIKACAK?

Fındık fiyatları serbest piyasada artışına devam ediyor.
FINDIK FİYATI 80 LİRAYA MI ÇIKACAK?

Fındık fiyatları serbest piyasa artışına devam ediyor. Sahil kesiminde 60 liraya dayanan fiyatlar, yüksek kesimlerde 65 liraya çıktı.

Tüccarlar yeni sezonda fındık fiyatlarının 80 liranın üzerine çıkacağını belirtti. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) 68 liradan fındık satışı sonrası serbest piyasada fındık fiyatları hareketlilik kazandı. 

Geçtiğimiz haftayı 58 liradan kapatan fındık, bugünde yükselişin sürdürerek 60 lira seviyelerinde gezindi.Yüksek kesimlerde ise bazı tüccarlarda fiyatlar 65 lirayı gördü. Yükselişin önümüzdeki günlerde devam edeceği bekleniyor.

ARTIŞ DEVAM EDECEK

Fındık tüccarları yükselişin devam edeceğini ifade ederek, “Şuan fındık fiyatları üretici açısından umut vaat eden yükselişe geçti. TMO’nun 68 liradan satış yapmasının ardından 50 liraya kadar düşen fiyatlar tekrar yükselişe geçerek kademeli olarak 60 liraya kadar yükseldi. Gölköy, Aybastı gibi yüksek kesimli ilçelerimizde fiyatlar 65 liraya kadar yükselmiş durumda. Yeni sezonda yükselişlerin bu şekilde devam ederek, 80 liranın üzerine çıkmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Fındığın kalitesi de fiyat belirlemede önemli rol oynuyor. İstenilen şartlar sağlandığı takdirde fındık, üreticisinin yüzünü güldüreceğe benziyor.




Anahtar Kelimeler : FINDIK, FİYATI, 80, LİRAYA, MI, ÇIKACAK?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler