HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Haziran 2023 Pazar Saat: 15:50

CEPLERDE 500'LÜK OLACAK

500 TL'lik banknotların piyasaya sürülmesiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
CEPLERDE 500'LÜK OLACAK

HABER: MELTEM TİRYAKİ 

Türk Lirası'nda piyasada dolaşan en yüksek değeri olan kağıt para 200 TL. Enflasyon ve ekonomik nedenlerden dolayı Türk Lirası her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor.Değerini zamanla kaybeden 200 TL'de büyük bir miktar olmaktan çıktı.Buna bağlı olarak çözümün 500 TL değerinde banknotun çıkması düşünüldü.Gözler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çevrildi.Kısa süre içinde Şimşek'in 500 TL'lik banknotları tanıtacağı iddialar arasında.

Büyük banknotları paralar taşıma kolaylığı sağladığı için bu tür bir çalışma faydalı görünüyor.Ama olumsuz koşulları da mevcut.Ekonomik piyasada, dolaşımdaki para miktarını azaltabilir,para politikasını etkileyebilir,bankalar büyük banknotların nakit talebini karşılamaktan dolayı nakit sıkıntısı yaşaysbilir.Tüm bunlar haricinde büyük banknotların yasa dışı işlerde kullanımı daha kolay olduğundan sahte para basımı da tehdit unsurlarından.

Uzmanlar,piyasaya sürülecek banknotun kontrolü bir şekilde dolaşıma girdiğinin, takibi ve denetiminin yapılması hakkında uyarıda bulundu.




Anahtar Kelimeler : CEPLERDE, 500LÜK, OLACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler