HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Haziran 2023 Perşembe Saat: 22:24

ARPA, BUĞDAY TMO FİYATLARI AÇIKLANDI

Toprak Mahsul Ofisi'nin arpa, buğday fiyatları belli oldu.
ARPA, BUĞDAY TMO FİYATLARI AÇIKLANDI

HABER: MELTEM TİRYAKİ

Toprak Mahsul Ofisi'nin arpa buğday fiyatları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile yaptığı ilk toplantının ardından kamuoyuna seslendi. Açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Vatandaşların merakla beklediği açıklama ise şöyle: "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. "Hububat Üretim Primi" desteğiyle birlikte üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada ise 7 bin 500 TL geçecektir.Çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere ekstra destek ödemesi de sağlanacağını duyurarak şu ifadeleri kullandı:"Geçen ay başında yaş çay alım fiyatlarını açıklayarak üreticilerimizi sevindirmiştik. Bugün de buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. Alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpa da ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak bakanlığımız tarafından çifti kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday başında bin lira arpa için 500 lira verilecektir. Üreticilerimizin eline ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira arpa da ise 7 bin 500 lira geçecektir."

Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamanın ardından buğday ve arpa taban fiyatlarını sosyal medya üzerinden de duyuran Başkan Erdoğan, Twitter'da şu paylaşımı yaptı:

"Toprak Mahsulleri Ofisinin 2023 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını belirledik. "Hububat Üretim Primi" desteğiyle birlikte üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL, arpada ise 7 bin 500 TL geçecektir. Çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olsun."




Anahtar Kelimeler : ARPA, BUĞDAY, TMO, FİYATLARI, AÇIKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler