HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Haziran 2023 Perşembe Saat: 17:30

ASGARİ ÜCRETLİNİN GELİRİ ERİMEYE BAŞLADI

Döviz kurlarındaki günlük yükseliş yüzde 7’yi geçmiş durumda ve dolar 23 TL’yi aştı. Kurların sert yükselişiyle asgari ücretlinin geliri 10 günde 60 dolar erimiş oldu.
ASGARİ ÜCRETLİNİN GELİRİ ERİMEYE BAŞLADI

HABER: KÜBRA ÇAKIR

Kurdaki yükselişi “Mehmet Şimşek etkisi, serbest piyasaya geçişin sinyali” olarak yorumlanmaya başlandı. Çünkü döviz kurlarındaki günlük yükseliş yüzde 7’yi geçmiş durumda ve dolar 23 TL’yi aştı. Kurların sert yükselişiyle asgari ücretlinin geliri 10 günde 60 dolar erimiş oldu.

Merkez Bankası’nın (MB) 9 aydır rezerv satışı, sermaye kontrolleri ve sözlü müdahaleleri ile baskılanan kurlar, seçim sonrası yeni kabinen ilk toplantısının ardından atağa geçti. Döviz kurlarında 2021 yılında yaşanan kur şokundan bu yana en sert yükseliş yaşandı. Dün güne 21,61 seviyesinden başlayan dolar/TL gün içinde 23 liranın üzerine çıktı. Dolar/TL’deki 3 günlük yükseliş ise yüzde 8’i aştı. Yılbaşından bu yana ise kurda yüzde 20’yi aşan yükseliş yaşandı. Avro/TL tarafında da 25,50 TL ile rekor görüldü.

Şimşek, ilk açıklamalarında Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten başka seçeneği kalmadığı ifadesini kullanmıştı. Bu açıklama piyasalarda mevcut politikaların terk edilerek gerçekçi ekonomi politikalarının uygulanmaya başlanacağı şeklinde yorumlandı. Dün yaşanan sert artış ise müdahaleci yaklaşımın terk edilerek, TL’nin gerçek değerine doğru değer kaybettiği şeklinde değerlendirildi.




Anahtar Kelimeler : ASGARİ, ÜCRETLİNİN, GELİRİ, ERİMEYE, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler