- 16:53 Enerji Takımı Ordu’da
- 11:34 CHP’li Poyraz’dan 8 Mart Mesajı
- 11:27 OSKİ’ye Su Zammı Tepkisi
- 00:47 VEFAT
- 15:51 Etimesgut’a Avrupa’dan Çifte Ödül
- 14:43 Ordu’nun Altyapısına Dev Yatırım
- 18:39 Samsun Havalimanı Transfer ve Samsun VIP Transfer Hizmetinde Güvenilir Marka: Ogezi
- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
Fındık Fiyatı
Bu çiçeği koparmanın bedeli 387 bin TL!
Samsun'un Atakum sahilinde yetişen kum zambakları, görsel bir şölen sunarken aynı zamanda nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında. Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından nadir rastlanan ve koruma altına alınan bu endemik tür, özellikle İncesu mevkisinde açan çiçekleriyle Samsun sahilini süslüyor. Ancak, bazı vatandaşlar kum zambaklarının koruma altında olduğunu ve koparılmaması gerektiğini bilmeyerek bu nadir güzelliklere zarar verebiliyorlar.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla uyarı tabelaları yerleştirse de, hala bilinçsizce kum zambaklarını koparanlar bulunuyor. 2024 yılı itibarıyla kum zambaklarını koparmanın cezası 387 bin 141 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu ceza, nadir türlerin korunması ve ekosistemin dengesinin sağlanması için önemli bir adım olarak görülüyor.
Vatandaşlar arasında görüşler farklılık gösteriyor. Kimi vatandaşlar, kum zambaklarının korunması gerektiğini ve daha fazla önlem alınması gerektiğini savunurken, diğerleri ise kum zambaklarını koparmanın cezasını bilmediklerini ve daha dikkatli olacaklarını belirtiyorlar.
Haber Merkezi




