HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Mayıs 2024 Pazar Saat: 15:07

Sahte sigorta için SGK düğmeye bastı!

Fiziken bir kurumda ya da kuruluşta çalışmadığı halde sigortalı gösterilen kişiler için yeni bir düzenlemeye gidildi ve bu tür işlemleri engellemek amacıyla bir platform oluşturuldu.
Sahte sigorta için SGK düğmeye bastı!

Sahte sigorta işlemleri yapan kurumlar da cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bu konuyla ilgili tüm detayları açıkladı.

SGK İnceleme Başlattı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte sigortalılık ve sahte iş yeri takibi için yeni bir platform kurarak bu konuyu yakından incelemeye aldı. Özellikle yakınlarını sigortalı göstermek için sahte işlemler yapan iş yerlerini hedef alan bu platform, sahte sigorta ve iş yeri sahiplerine yönelik yaptırımları artırdı.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, tv100 kanalında yaptığı açıklamada, “Sahte sigortalılık ve sahte iş yeri üzerinden haksız kazanç elde etmek isteyen birçok vatandaş var. Bu kişiler için yasa koyucu şu anda bir platform oluşturdu ve SGK inceleme işlemine başladı. Sahte sigorta yaptıran ve sahte iş yeri sahiplerine yönelik yaptırımlar arttı.” dedi.

Sadece Kağıt Üzerinde

Yılmaz, sahte sigortalılık ve sahte iş yeri kavramlarını şu şekilde açıkladı: “Sahte sigortalı, bedenen ve ruhen o iş yerinde olmadan sadece kâğıt üzerinde gösterilen sigortalılık türüdür. Sahte iş yeri ise gerçekte faaliyeti bulunmayan ama çalışıyormuş gibi gösterilen iş yerleridir.”

Hapis Cezaları Kapıda

Özellikle kadınların doğum parası almak, işsizlik parası almak, ücretsiz tedavi görmek veya haksız kazanç elde etmek için bu yollara başvurduklarını belirten Yılmaz, bu yollara başvuranların birçok tehlikeyle karşı karşıya kalacağını vurguladı. Yılmaz, “Bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenen maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınacak. Hizmet günleri iptal edilecek. Bu uygulamaları hayata geçirenler için hapis cezaları da kapıda. Yüz kızartıcı suç olarak değerlendirilerek 2 yılla 5 yıl arasında hapis cezasına kadar gidebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Bu düzenlemeler, haksız kazanç elde edilmesini önlemeyi ve sosyal güvenlik sisteminin düzgün işlemesini sağlamak amacıyla yapılıyor.




Anahtar Kelimeler : Sahte, sigorta, için, SGK, düğmeye, bastı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler