HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Mayıs 2024 Cuma Saat: 13:38

Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji, 24 - 28 Mayıs tarihleri arasında kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.
Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 - 28 Mayıs tarihleri arasında beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre, yurdun büyük bölümünde kuvvetli yağışlar etkili olacak. 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı.

Prof. Dr. Orhan Şen'den yağış uyarısı

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün cuma yurdun büyük bölümünde yağmur var. Güney Ege, Marmara'nın batısı, Akdeniz kıyısı, Doğu Karadeniz'de yağış yok. Ankara, Çankırı, Yozgat, Adana, Osmaniye, Mersin'in iç kesimlerinde, Hatay çevrelerinde kuvvetli. Sıcaklıklar iç kesimlerde ortalamanın 4-5 derece altında." ifadelerini kullandı. Şen, İstanbul'un Anadolu yakasının doğu ilçelerinde sabah yağmur olduğunu ve önümüzdeki 3-4 gün boyunca yağış beklenmediğini de ekledi.

Meteoroloji'den son hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın batısında ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli, Hatay çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Adana çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Mersin'in iç kesimlerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Hatay, Mersin, Kars, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tunceli, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı yaparken, Hatay için ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Kuvvetli, yağış, geliyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler