HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 15:47

OBBKT YENİ OYUN İLE SEZONU TAÇLANDIRIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), 2023-2024 tiyatro sezonunun sonuna gelirken repertuvarına bir yeni oyun daha ekledi.
OBBKT YENİ OYUN İLE SEZONU TAÇLANDIRIYOR

YUNUS EMRE-AŞKIN YOLU OYUNU SEYİRCİ KARŞISINA ÇIKMAYA HAZIR
OBBKT, ‘Yunus Emre-Aşkın Yolu’ adlı oyun seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.
60 yıldan bu yana kentin kültür ve sanat hayatına ışık tutmaya, Ordulu sanatseverleri birbirinden güzel oyunlarla buluşturmaya devam eden OBBKT, 2023-2024 sezonu boyunca 7 farklı oyunu seyirci ile buluşturdu. 60. sezonun sonuna gelen OBBKT repertuvarına bir oyun daha ekleyerek sezonu taçlandırdı. Bu kapsamda OBBKT Genel Sanat Yönetmeni A. Emrah Özdilek’in yazıp-yönettiği ’Yunus Emre- Aşkın Yolu’ adlı oyun sanatseverlerle buluşturulacak.
Hazırlıkları tamamlanan oyunun ilk gösterimi 24 Mayıs 2024 Cuma saat 20.00’de OBBKT’de gerçekleştirilecek.
OYUNUN KONUSU
Hacı Bektaş Veli’nin kapısını bir avuç buğday için çalan fakir köylü Yunus’un, Taptuk Emre dergahında başlayan aşk yolculuğu ile Derviş Yunus Emre’ye dönüşme hikayesini anlatan oyunda, Yunus ilahi aşkın yolunda bilmediği bir yolculuğa çıkar, aradığı aşkın kendi içinde olduğunu öğrendiğinde ise kaybettiği aşk ile kahrolur.
OYUNCULAR
Zafer Bozdağ’ın ışık tasarımını, A. Emrah Özdilek’in sahne tasarımını yaptığı oyunda dekor realizasyonu Murat Çavuş ve Cemal Arslan’a ait.
Oyunda; Doğukan Ekinci, İlker Taze, Şükran Gizem Altıngövde, İsmail Özgür Özdemir, İbrahim Çapkın, Emrullah Yazıcı, Mücteba Murtazaoğlu, Bülent Reisoğlu, Cemil Gündüz, Ömer Temiz, Ayşe Türkmen Akkaş, Ayfer Yağız, Zişan Buse Tınkaoğlu, Gamze Gül Kabadaş, Selin Deniz Atalay rol alırken aynı zamanda OBBKT’ye uzun yıllar emek veren sanatçılardan Osman Çakmak ve Huri Odabaş’da oyunda yer alacak.




Anahtar Kelimeler : OBBKT, YENİ, OYUN, İLE, SEZONU, TAÇLANDIRIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler