HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 14:37

BAŞKAN GÜLER’DEN KÜLTÜR DÜNYASINA YENİ ESER

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, kültür alanına yeni bir eser daha kazandırıyor.
BAŞKAN GÜLER’DEN KÜLTÜR DÜNYASINA YENİ ESER


ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER, GÖKDELENLERİ YIKARAK HALKA AÇTIĞI TESİSTE TAM DONANIMLI BİR KÜTÜPHANEYİ KÜLTÜR HİZMETİNE SUNMAYA HAZIRLANIYOR
Altınordu Ulu Camii’nin 500 metrekarelik alt katını tam donanımlı bir kütüphane olarak kültür hayatına kazandıran Başkan Güler, yine Altınordu Kirazlimanı Mahallesi’nde gökdelen tarzı beton blokları yıkarak halka açtığı Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinde yeni bir kütüphane daha hizmete açmaya hazırlanıyor.
Halkın rahatlıkla dinlenebileceği park alanları, çay bahçeleri hatta yazın ücretsiz denize girilebilen Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin her köşesini halka açık daha verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan Başkan Güler, tesislerin alt katını modern bir kütüphaneye dönüştürdü.
HALKA AÇIK TESİSTE HALKA AÇIK KÜTÜPHANE
Toplam 1.800 metrekarelik alana inşa edilen kütüphanenin tüm mobilyalarının döşenmesine başlandı. 1.300 metrekaresi bireysel çalışma alanları, genel çalışma alanları, küçük yaş grupları için kitap okuma salonu, 2 adet kurs alanı, grup çalışma alanı ve bireysel bilgisayarlı çalışma alanları olmak üzere modern mimariden esinlenerek tasarlanan kütüphanede, 200 öğrenci aynı anda çalışabilecek. İstenildiğinde 350 kişiye hizmet verilebilir hale getirilecek nitelikte tasarlanan kütüphane öğrencilerin ve vatandaşların çalışmalarına ara vererek dinlenmelerine imkan sağlayacak.
Yaklaşık 200 metrekarelik kafeteryanın da bulunduğu kütüphane içerisinde ayrıca WC, bebek bakım odası, ders çalışmaya gelen ve parka gelen vatandaşların ibadetlerini yapabilecekleri mescitte bulunuyor.
Açılış için gün sayan kütüphanenin, çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı çok yönlü bir yaşam alanına dönüşmesi hedefleniyor.
BİR KÜTÜPHANE DAHA YOLDA
Başkan Güler’in kültür hizmeti bu kütüphane ile sınırlı kalmıyor. Başkan Güler, Altınordu Durugöl Mahallesi’nde çocukların ve gençlerin yanı sıra yetişkinlerinde kullanacağı yeni bir kütüphane daha inşa ediyor. Durugöl Tabiat Parkı, Gençlik Merkezi ve spor tesislerinin bulunduğu alanda halen inşaatı devam eden 400 kişinin yararlanabileceği 2 katlı Gençlik Kütüphanesinde yaklaşık 50 bin kitabın yanı sıra 50 bin kitabı barındıran dijital kitap bulunacak.




Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER’DEN, KÜLTÜR, DÜNYASINA, YENİ, ESER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler