- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
Havza Atatürk Evi'nde Ziyaretçi Yoğunluğu
Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Atatürk Evi'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkıp, 25 Mayıs 1919'da Havza'ya geldikten sonra Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ilçeden ayrılana kadar karargah olarak kullandığı dönemin Mesudiye Oteli, 1922 yılında satın alınmış, Atatürk'ün çalışma odasının dışındaki bölümü Havza Belediyesi hizmet binası olarak kullanılmıştı.
Daha sonra 1984 yılında boşaltılan bina 1994 yılında İl Özel İdaresinin desteğiyle Havza Kaymakamlığınca tadilattan geçirilerek ziyarete açıldı.
Bina, yapılan restorasyonun ardından 25 Mayıs 2002'de Havza Atatürk Evi adıyla müze olarak hizmete açıldı.
İçinde Atatürk'ün balmumu heykeli, o dönem kullandığı eşyalar, Havzalılara hediye ettiği Cumhurbaşkanlığı Forsu gibi eserlerin sergilendiği Havza Atatürk Evi, Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla da ziyaretçilerini ağırlıyor.
Havza Atatürk Evi'ni 1 Mayıs-17 Mayıs tarihlerinde 1750 kişi ziyaret etti.
AA





