HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mayıs 2024 Salı Saat: 01:06

TÜDKİYEB; "Çiftçilerimizin Milli Gelirden Aldığı Pay Artırılmalıdır"

TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle çeşitli açıklamalarda bulundu.
TÜDKİYEB; "Çiftçilerimizin Milli Gelirden Aldığı Pay Artırılmalıdır"

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, çiftçilerin fedakâr, cefakâr ve vefakâr insanlar olduğuna vurgulayarak; “Çiftçilerimiz fedakârdır. Çiftçilik ne kadar zor olsa da çiftçilerimiz kendi muhasebesini yapmak yerine üretimi sürdürmek için gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur, bayram seyran demeden fedakârlık yapan insanlardır. Çiftçilerimiz cefakârdır. Üretim yapmasını engelleyen maddi manevi tabiat şartları gibi bütün zorluklara rağmen üretimden vazgeçmeyen, 85 milyonun refahı ve gıda güvenliği için cefa çeken milli kahramanlarımızdır. Çiftçilerimiz vefakârdır. Çiftçilerimiz şartlar ne kadar zor olursa olsun toprağına, vatanına küsmeden üreterek bizleri besleyen ve doyuran, bu toprakların sevdalısı vefalı insanlardır” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik önerilerin ve taleplerin dile getirilmesinin daha anlamlı olacağını belirten Çelik; “14 Mayıs Dünyada çiftçiler için belirlenmiş sembolik bir gündür. Bu gün, yılın 365 günü çalışıp çabalayıp üreten çiftçilerin sadece bir gün için hatırlanacağı ve geçiştirileceği bir gün değildir. Ayrıca çiftçilerin sorunlarından bihaber bazı kesimlerin çiftçiler günü diye domates, biber fiyatlarını gündeme getirdikleri bir gün de değildir. Dolayısıyla nasırlı elleri öpülesi çiftçilerimizin her zaman her an hatırlanması ve sorunlarının gündemden düşürülmeden çözüm noktasında gayret gösterilmesi ülkemiz tarımı ve insanlarının hayrına olacaktır ” dedi.

Dünya’da ve ülkemizde çiftçilerin öneminin daha fazla anlaşılır olduğuna vurgu yapan Çelik; “Dünyadaki nüfus artışına karşılık daralan tarım alanları nedeniyle üretimin azalması, son yıllarda yaşanan krizler ve halen devam etmekte olan savaşlar tarımı ülkeler için daha da önemli hale getirmiş, diğer bir ifadeyle çiftçilere düşen büyük roller nedeniyle çiftçilerin önemi daha da anlaşılır hale gelmiştir. Son yıllarda Dünyada yaşanan gelişmeler, ülkemizde de çiftçiliğin önemi konusunda bir farkındalık oluşturmuştur. Ancak çiftçilerimizin durumuna baktığımızda tarımımızın bir kısmı yapısal olmak üzere yaşanan bazı sorunlar nedeniyle arzu edilen seviyelere ulaşamadığını söylemek durumundayız. Ülkemizde çiftçilerimiz başta olmak üzere kırsalda yaşayanlar, kentlerde yaşayanların aldığı kişi başına düşen milli gelirin sadece üçte birini almaktadır. Üretimin artırılması için çiftçilerimizin milli gelirden aldığı payın artırılması ve tarımsal desteklerin kanunda öngörüldüğü şekilde gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 1’ine çıkarılması gerekmektedir” dedi.

Kaynak : PHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler