HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA
SON DAKİKA HABERLER
- 15:28 Mustafa Elitaş Ordu’da!
- 14:39 Aybastılı Doktor, Almanya’da Başhekim Oldu!
- 14:11 Amasya’da Kuruyemiş Yüklü TIR’da Korkutan Yangın!
- 11:27 Yılmaz'dan, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
- 16:08 Minik Eller Yürekleri Isıttılar.
- 15:50 Karla Mücadelede Hız Kesmiyor!
- 15:15 EMEP, “23 Mart’ta dayanışma için eylem alanlarında olacağız.”
- 15:15 Geleceğe Nefes İçin Fidan Diktiler
- 15:14 Bucak’ta Basamaklar Daha Kolay Çıkılacak
- 15:06 ŞANLITÜRK: AYRIM YAPMADAN BÜTÜN BELEDİYELER DENETLENMELİDİR
- 15:04 ŞANLITÜRK KUTLADI
- 15:01 KOKARCA MÜCADELESİ
- 10:54 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 14:21 SAHNEDE BULUŞTULAR
- 13:16 MEHMET MURAT ÇALIK GÖZALTINA ALINDI
FINDIK BORSASI
16 Temmuz 2025 Çarşamba
Fındık Fiyatı
Fındık Fiyatı
PUAN DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
10 Mayıs 2024 Cuma Saat: 18:05
FINDIK ARAZİLERİNDE İLAÇLI MÜCADELE ZAMANI
Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kahverengi kokarca zararlısına karşı etkin mücadele yapılması amacıyla çiftçilere yönelik eğitim toplantıları düzenlenmeye devam ediyor.

KAHVERENGİ KOKARCAYA KARŞI FINDIK ARAZİLERİNDE İLAÇLI MÜCADELE ZAMANI
Bugünde Aşağıtepe Mahallesinde üreticilere kahverengi kokarca hakkında detaylı bilgiler verilerek, mücadele metotları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Toplantıya katılan çiftçilere, kahverengi kokarcaya karşı arazilerde ruhsatlı bitki koruma ürünleri, evlerde ise ruhsatlı halk sağlığı ürünleri ile ilaçlı mücadele yapılması gerektiği, dönem olarak zararlının evlerden bahçelere doğru geçiş yapmaya başlaması nedeniyle, bahçelerde fındık kurdu mücadelesi ile birlikte kahverengi kokarcaya karşı ilaçlama yapılması gerektiği vurgulandı.
“KOKARCAYLA MÜCADELEMİZ ÇİFTÇİLERİMİZLE BİRLİKTE DEVAM EDİYOR”
İlçe Tarım ve orman Müdürü Vedat Aydoğan’ın Aşağıtepe Mahallesi sakinlerine yaptığı sunumda, “Kahverengi kokarcayla mücadelede kışlak mücadelesi ve devamında arazi ilaçlaması oldukça önemlidir. Mayıs ayından itibaren arazide yapılacak ilaçlamaların eş zamanlı olarak topluca yapılması ilaçlı mücadelede başarıyı artıracaktır. Böcek, ilaçlanmayan arazilerde daha fazla zarar yapacağı için mutlaka hep birlikte ilaçlama yapılması gereklidir. İlave olarak feromon tuzakların kullanımının artmasıyla ilaçlama faaliyetleri hem azalacak hem de doğaya gereksiz ilaç atılması önlenmiş olacaktır. Haziran ayından itibaren, kahverengi kokarca yumurtalarının doğada görülmesiyle birlikte samuray arısı salınımı İlçemizde de yapılacaktır. Özellikle geçen yıl ürün kaybı noktasında yaşanan sıkıntıdan sonra hep beraber bu mücadele metotlarını hassasiyetle uygularsak, yaşanması muhtemel ürün kayıplarını en aza indirmiş oluruz. ” dedi.
Anahtar Kelimeler :
FINDIK, ARAZİLERİNDE, İLAÇLI, MÜCADELE, ZAMANI
Haber Yorumları ( 0 Adet)
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?